De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Britse Korthaar

In één woord : compact!
De Britse Korthaar, met haar robuuste, zware en gespierde lichaam, eist veel meer van haar... Meer lezen
De Britse Korthaar, met haar robuuste, zware en gespierde lichaam, eist veel meer van haar gewrichten en heeft behoefte aan een specifieke voeding om in vorm te blijven. Dit is een stevige, krachtige kat, maar haar gewicht moet het gevolg zijn van spieren, niet van vet. Het is dan ook van groot belang dat ze de juiste voeding krijgt en geen te grote porties.
Uitkijken voor een vergroot hart
Dit ras is gevoelig voor hartproblemen. Laat uw Britse Korthaar regelmatig controleren door een dierenarts!
Kauwen en tandhygiëne
De Britse Korthaar heeft een massieve, ronde kaak, en de neiging om haar voedsel zonder kauwen in te slikken.

Verantwoorde voeding voor uw Britse Korthaar

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Britse Korthaar? Onze formule BRITISH SHORTHAIR is dé voeding bij uitstek voor dit kattenras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Britse Korthaar ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De grote gebogen brokken zijn afgestemd op de brede kaak van de Britse Korthaar. De unieke brokken...
  De grote gebogen brokken zijn afgestemd op de brede kaak van de Britse Korthaar. De unieke brokken vergemakkelijken het oppakken en bevorderen het kauwen voor een goede mondhygiëne.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spieren en gewrichten
  Het aangepaste gehalte aan eiwitten en de aanwezigheid van specifieke voedingsstoffen zoals L-carnitine en...
  Het aangepaste gehalte aan eiwitten en de aanwezigheid van specifieke voedingsstoffen zoals L-carnitine en omega 3-vetzuren zorgen voor het behoud van de spiermassa en ondersteunen het gewrichtskraakbeen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  De voeding werd verrijkt met voedingsstoffen zoals taurine, EPA en DHA die een gezonde hartfunctie helpen te behouden.
Video

Britse Korthaar

Bekijk onze video voor meer informatie over de Britse Korthaar

Het karakter van de Britse Korthaar

Deze kat, die doet denken aan een teddybeer, is rustig, vrolijk, geduldig, evenwichtig en niet overgevoelig. Ze is met haar gelijkmatige karakter gemakkelijk in de omgang. Ze past zich net zo goed aan in de stad als op het platteland, waar ze zich een matige jager toont. Tegenover andere katten en honden is ze sociaal, en vaak levendig en speels. Ze is heel aanhankelijk, maar niet opdringerig. Ze is sterk en het duurt twee tot drie jaar voordat ze volwassen is.

 

Oorsprong

Aan het eind van de negentiende eeuw wordt in “Alice in Wonderland” van L. Carroll (1865) de Cheshire Cat met het uiterlijk van een Britse Korthaar tabby al beschreven. Na de Tweede Wereldoorlog ging men de Britse Korthaar kruisen met Perzische katten om de bouw van de Britse Korthaar wat zwaarder en ronder te maken en het kleurenscala van de vacht uit te breiden. De Britse Korthaar is een erg populaire kat, er zijn meer dan honderd erkende variëteiten. De laatste standaard die door T.I.C.A. is uitgegeven dateert van 1983.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen