De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw West Highland White Terriër

Hun huid en vacht verzorgen
De vacht van de Westie vereist speciale zorg om de haarkwaliteit hoog te houden: zo moet de... Meer lezen
De vacht van de Westie vereist speciale zorg om de haarkwaliteit hoog te houden: zo moet de vacht geplukt worden, zodat enkel de harde haartjes overblijven en niet de zachte, zoals dat wordt aangeraden in de rasstandaard. De Westie kan bijzonder gevoelig zijn voor huidaandoeningen.
Mondhygiëne
De Westie kan als kleine hond last krijgen van tandproblemen. Een goede mondhygiëne staat dan... Meer lezen
De Westie kan als kleine hond last krijgen van tandproblemen. Een goede mondhygiëne staat dan ook voorop om tandsteen te verminderen. Dagelijks poetsen van de tanden en een aangepaste voeding zijn aangewezen om de vorming van tandplak en tandsteen te helpen verminderen.
Een verrassend grote weerstand
Net zoals veel andere kleine honden heeft de Westie een hoge levensverwachting. Hij geniet ook... Meer lezen
Net zoals veel andere kleine honden heeft de Westie een hoge levensverwachting. Hij geniet ook een hoog energiepeil en een stevige fysieke bouw, zoals alle terriërs. Door zijn actieve aard heeft hij regelmatige lichaamsbeweging nodig om zijn conditie op peil te houden.

Verantwoorde voeding voor uw West Highland White Terriër

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Westie? Onze formule WEST HIGHLAND WHITE TERRIER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Westie ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De West Highland White Terriër heeft een afgestompte en geleidelijk smaller wordende snuit...
  De West Highland White Terriër heeft een afgestompte en geleidelijk smaller wordende snuit. De tanden van dit hondenras zijn vrij groot in vergelijking met de grootte van de hond. De ROYAL CANIN® WEST HIGHLAND WHITE TERRIER-brokken zorgen ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en wordt aangemoedigd om te kauwen.
  Meer lezen Verbergen
 • Uitermate smakelijke brok
  Een Westie kan nogal kieskeurig zijn in zijn voeding. Toch is het belangrijk om hem consequent dezelfde...
  Een Westie kan nogal kieskeurig zijn in zijn voeding. Toch is het belangrijk om hem consequent dezelfde brok te geven om zijn spijsvertering niet te ontregelen. Onze rassenvoeding is uitermate smakelijk dankzij specifieke natuurlijke aroma’s en een brokvorm op maat.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de witte vacht
  Een Westie heeft een prachtig heldere witte vacht. Een combinatie van specifieke aminozuren in onze...
  Een Westie heeft een prachtig heldere witte vacht. Een combinatie van specifieke aminozuren in onze voeding ondersteunt het behoud van die mooie witte vacht. De toegevoegde vetzuren uit bernagieolie en lijnzaad stimuleren de glans van de vacht.
  Meer lezen
 • Exclusieve brok ter ondersteuning van het gebit
  De vorm en textuur van de brok ondersteunen een optimale gebitshygiëne dankzij hun mechanische...
  De vorm en textuur van de brok ondersteunen een optimale gebitshygiëne dankzij hun mechanische reinigingseffect, en de formule bevat elementen die het calcium uit het speeksel aan zich binden.
  Meer lezen
Video

West Highland White Terriër

Bekijk onze video voor meer informatie over de West Highland White Terriër

Het karakter van de West Highland White Terriër

De Westie heeft een sterk karakter, is levendig en erg moedig. Het is een bijzonder vriendelijk en vrolijk hondje dat houdt van kinderen. Doordat hij bij elk verdacht geluid alarm slaat, is hij ook een prima waakhond. Hij kan zich goed aan het leven in een appartement aanpassen, op voorwaarde dat hij voldoende lichaamsbeweging krijgt!

 

Oorsprong

De West Highland White Terriër is oorspronkelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, uit de bergachtige streek in het westen van Schotland. De ‘Westie’ is een dropje om te zien, maar dan in witte uitvoering. De legende vertelt dat dit ras na een jachtongeval is ontstaan uit de witte pups van Cairn Terriërs. Kolonel Edward Donald Malcolm had zijn jachthond per ongeluk aangezien als een vos en schoot de hond dood. Om te voorkomen dat dit nog zou gebeuren, koos hij enkel nog de witte pups om mee te jagen. In 1906 werd de rasstandaard voor de West Highland White Terriër opgesteld door de eerste rasvereniging. Momenteel is de Westie uitgegroeid tot een populaire familiehond.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen