De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Teckel

Een unieke vorm
Teckels zijn met hun aparte silhouet en korte, gebogen poten over de hele wereld geliefd... Meer lezen
Teckels zijn met hun aparte silhouet en korte, gebogen poten over de hele wereld geliefd. Dat die typische vorm van de poten ook een voordeel bood tijdens de jacht, is al langer geweten. Het staat de hond namelijk toe om in holen te graven, op zoek naar konijnen en dassen.
De spieren onderhouden zonder overdaad
Het is belangrijk om een optimaal lichaamsgewicht te onderhouden om overmatige belasting van de... Meer lezen
Het is belangrijk om een optimaal lichaamsgewicht te onderhouden om overmatige belasting van de ruggengraat te vermijden. Baasjes moeten hun Teckel regelmatig uitlaten om de spieren sterk te houden. Schokkende bewegingen, zoals springen of trappen aflopen, worden daarbij best vermeden. Een borsttuigje in plaats van een halsband wordt aanbevolen, om de kwetsbare nek van de Teckel te ontlasten.
De mondhygiëne in de gaten houden
De Teckel is erg gevoelig voor tandaandoeningen. Een goede mondhygiëne staat dan ook voorop om... Meer lezen
De Teckel is erg gevoelig voor tandaandoeningen. Een goede mondhygiëne staat dan ook voorop om tandsteen te vermijden. De tanden worden het best dagelijks gepoetst om tandplak en -steen tegen te gaan.

Verantwoorde voeding voor uw Teckel

Wist u dat wij een specifieke voeding hebben die helemaal afgestemd is op uw Teckel? Onze formule DACHSHUND is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Teckel ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Dashond heeft een lichtjes gebogen snuit en een schaargebit met stevige hoektanden. De vorm van de...
  De Dashond heeft een lichtjes gebogen snuit en een schaargebit met stevige hoektanden. De vorm van de ROYAL CANIN® DACHSHUND-brokken zorgt ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de gespierde lichaamsbouw en gezonde gewrichten
  De juiste verhouding tussen de eiwitten en de vetten ondersteunt het ideale lichaamsgewicht en de...
  De juiste verhouding tussen de eiwitten en de vetten ondersteunt het ideale lichaamsgewicht en de gespierdheid van dit ras. Specifieke voedingsstoffen zoals de omega 3-vetzuren EPA en DHA werden toegevoegd om soepele en gezonde gewrichten te ondersteunen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron wordt de spijsvertering...
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron wordt de spijsvertering optimaal ondersteund en blijven er minder reststoffen over die via de ontlasting meekomen.
  Meer lezen
Video

Teckel

Bekijk onze video voor meer informatie over de TECKEL

Het karakter van de Teckel

Teckels staan bekend om hun brutale en alerte gezichtsuitdrukking. Honden van dit ras zijn gewoonlijk onafhankelijke en vaak koppige dieren. U kunt er ook vanuit gaan dat ze graag graven en speuren. Teckels zijn dapper, nieuwsgierig en avontuurlijk, maar zijn tegelijk meestal ook heel loyaal aan hun menselijke familieleden. Ze zijn mogelijk minder tolerant voor wie ze niet goed kennen (mensen en honden).

 

Oorsprong

Duitsland is het thuisland van de Teckel. De Duitsers verdelen het ras niet volgens hoogte of gewicht, maar op basis van hun borstomtrek. Dat is een overblijfsel van de jachtachtergrond van het ras, toen de Teckel geklasseerd werd op basis van de grootte van het gat waarin hij paste! De Teckel heeft nog een andere naam: Dashond. Die naam kreeg hij omdat het ras vaak gebruikt werd bij de dassenjacht. Teckels zijn stevige honden op korte pootjes, die bekendstaan om hun kwaliteit, uithouding en moed.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen