De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Labrador Retriever

Een natuurlijke neiging tot gewichtstoename
Zijn noordelijke voorouders moesten dagelijks heel wat calorieën verorberen voor ze in het... Meer lezen
Zijn noordelijke voorouders moesten dagelijks heel wat calorieën verorberen voor ze in het ijzige water van de Atlantische Oceaan doken. Onze Labrador Retriever heeft die legendarische eetlust geërfd, waardoor zijn voeding zorgvuldig moet worden opgevolgd om gewichtstoename te beperken.
Een weerbestendige vacht
Dicht, kort haar met een dikke ondervacht: dankzij de structuur van zijn waterafstotende vacht... Meer lezen
Dicht, kort haar met een dikke ondervacht: dankzij de structuur van zijn waterafstotende vacht is de Labrador Retriever goed beschermd, ook tegen koude.
De gewrichten onderhouden
Als vastberaden atleet gaat de Labrador Retriever er steeds voor de volle 100% voor... Meer lezen
Als vastberaden atleet gaat de Labrador Retriever er steeds voor de volle 100% voor. Maar zijn stevige lichaam, krachtige beenderen en natuurlijke neiging tot gewichtstoename kunnen zijn gewrichten ook belasten.

Verantwoorde voeding voor uw Labrador Retriever

Wist u dat Royal Canin® een specifieke voeding aanbiedt die helemaal afgestemd is op uw Labrador? Onze formule LABRADOR RETRIEVER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Labrador ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Labrador Retriever is een hondenras dat de neiging heeft snel te eten zonder zijn voedsel te kauwen...
  De Labrador Retriever is een hondenras dat de neiging heeft snel te eten zonder zijn voedsel te kauwen. De donutvorm van de ROYAL CANIN® LABRADOR RETRIEVER-brokken helpt de snelheid waarmee het voedsel wordt ingeslikt te vertragen en moedigt de Labrador Retriever aan om zijn voedsel te kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de gezonde gewrichten
  Specifieke voedingsstoffen zoals de omega 3-vetzuren EPA en DHA ondersteunen soepele en gezonde gewrichten.
 • Ondersteuning van het ideale lichaamsgewicht
  Dankzij het aangepaste caloriegehalte en het goed uitgebalanceerde vezelgehalte heeft deze rassenvoeding...
  Dankzij het aangepaste caloriegehalte en het goed uitgebalanceerde vezelgehalte heeft deze rassenvoeding een hoog verzadigingseffect, waardoor het hongergevoel tussen de maaltijden beperkt blijft.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van een gezonde huid en vacht
  De combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren werd speciaal uitgekozen om een glanzende en soepele vacht en een gezonde huid te ondersteunen.
Video

Labrador Retriever

Bekijk onze video voor meer informatie over de LABRADOR RETRIEVER

Het karakter van de Labrador Retriever

Slechts weinig rassen verdienen hun populariteit zo sterk als de Labrador Retriever. De Labrador is makkelijk te vriend te houden, heeft een vriendelijk karakter en is gewoonlijk erg goed met kinderen en andere huisdieren. Hij geniet van zijn trainingen en gehoorzaamheidslessen en leert snel. Een verveelde labrador is echter snel geneigd tot kattenkwaad. U kunt hem dus maar beter goed bezighouden!

 

Oorsprong

Voor de talloze liefhebbers blijft de Labrador een van de meest veelzijdige honden ter wereld. Wellicht ontstond de Labrador aan de kust van Newfoundland in Canada, waar vissers dergelijke honden gebruikten om vis op te halen. Het ras zoals we het vandaag kennen, werd echter vanaf het begin van de 19de eeuw ontwikkeld door de Britten. De Labrador Retriever Club werd opgericht in 1916 en de eerste rasstandaard volgde al snel daarna, waarbij de nadruk lag op hun taak als werkhond. Vandaag is de Labrador een populair huisdier geworden, al wordt hij ook nog vaak gebruikt om wild op te halen. Labradors zijn stevige, veelzijdige retrievers die net zo graag door het water plonzen als wild ophalen op droog land!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen