De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Duitse Dog

Delicaat spijsverteringsstelsel
Door de lange darmen van de Duitse Dog duurt het langer om voedsel te verteren en wordt het... Meer lezen
Door de lange darmen van de Duitse Dog duurt het langer om voedsel te verteren en wordt het gistingsproces verlengd. Dat kan leiden tot nattere ontlasting. Bovendien vergroot de diepe ribbenkast het risico op dilatatie en torsie van de maag, een aandoening die vaak voorkomt bij de grootste hondenrassen. Ook een te hoog eettempo (wat kan samenhangen met de grootte van de brokken) is een bezwarende factor.
Gewrichten onder druk
Met zijn indrukwekkende lichaamsbouw en zeer lange groeiperiode zet de Duitse Dog erg veel druk... Meer lezen
Met zijn indrukwekkende lichaamsbouw en zeer lange groeiperiode zet de Duitse Dog erg veel druk op zijn gewrichten. Hij heeft dus steeds behoefte aan een perfect uitgebalanceerde voeding met de juiste hoeveelheid calcium, fosfor en andere specifieke voedingsstoffen zodat zijn gewrichten de nodige steun ontvangen.
Spieren hebben energie nodig!
De Duitse Dog heeft met zijn spiermassa van 80% een twee keer zo grote energiebehoefte als... Meer lezen
De Duitse Dog heeft met zijn spiermassa van 80% een twee keer zo grote energiebehoefte als andere honden in dezelfde klasse. Bovendien beschermt zijn korte vacht hem amper tegen de koude.

Verantwoorde voeding voor uw Duitse Dog

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Duitse Dog? Onze formule GREAT DANE is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Duitse Dog ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De vorm, grootte en textuur van de brokken zijn aangepast aan de grote kaken van de Duitse Dog...
  De vorm, grootte en textuur van de brokken zijn aangepast aan de grote kaken van de Duitse Dog. Bovendien vertragen deze brokken de spijsvertering en moedigen ze de hond aan goed te kauwen. Voor dit ras raden we aan de dagelijkse portie te verdelen over minstens twee maaltijden per dag!
  Meer lezen
 • Hoog energiegehalte
  De exclusieve brok biedt een uitzonderlijk hoog energiegehalte dat beantwoordt aan de hoge...
  De exclusieve brok biedt een uitzonderlijk hoog energiegehalte dat beantwoordt aan de hoge energiebehoeften van de Duitse Dog zonder zijn spijsverteringsstelsel te overbelasten.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Een zorgvuldige selectie van vezels ondersteunt zowel de darmtransit als de darmflora. Een selectie van...
  Een zorgvuldige selectie van vezels ondersteunt zowel de darmtransit als de darmflora. Een selectie van licht verteerbare eiwitten garandeert een uitstekende opname en vermindert de hoeveelheid uitwerpselen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van gezonde gewrichten
  Dankzij specifieke voedingsstoffen zoals de omega 3-vetzuren EPA en DHA, die het kraakbeen ondersteunen,...
  Dankzij specifieke voedingsstoffen zoals de omega 3-vetzuren EPA en DHA, die het kraakbeen ondersteunen, ondersteunt deze voedingsoplossing de soepelheid van de gewrichten optimaal.
  Meer lezen
Video

Duitse Dog

Bekijk onze video voor meer informatie over de DUITSE DOG

Het karakter van de Duitse Dog

De Duitse Dog kan een prima waakhond zijn, maar door zijn lieve, zachte karakter is hij toch ook maar al te graag een gezelschapshond. Net zoals alle honden zal de Duitse Dog een goede opvoeding nodig hebben om uit te groeien tot een sociale hond.

 

Oorsprong

De Duitse Dog is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. De Duitse Dog, die ook wel Deense Dog wordt genoemd, is een rechtstreekse afstammeling van de Bullenbeisser en andere grote mannelijke jachthonden die vooral gebruikt werden bij de jacht op wilde zwijnen, honden die qua bouw het midden houden tussen een krachtige Engelse mastiff en een soepele, supersnelle windhond. De eerste rasstandaard van de Duitse Dog werd gepubliceerd in 1880, ter gelegenheid van een show in Berlijn. De rasclub werd opgericht in 1880, en deze heeft de standaard intussen al enkele keren licht aangepast. De inhoud en vorm van de huidige rasstandaard is gebaseerd op die van de FCI. Duitse Doggen zijn vrolijke, liefhebbende honden die gek zijn op hun menselijke vrienden, in het bijzonder kinderen, hoewel ze op hun hoede zijn voor onbekenden. Een onverschrokken, zelfverzekerde, volgzame en ontvankelijke Duitse Dog, dat is waar fokkers naar streven: een hoogst tolerante familiehond met zo weinig mogelijk agressie in zich.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen