De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Dalmatiër

Gevoelige urinewegen
Dalmatiërs zijn geneigd om te veel urinezuur in de urine uit te scheiden, afkomstig van... Meer lezen
Dalmatiërs zijn geneigd om te veel urinezuur in de urine uit te scheiden, afkomstig van moleculen die 'purines' genoemd worden. Daardoor ontstaan er makkelijker urinestenen. Het is dus van groot belang dat de eiwitten in zijn voeding afkomstig zijn van purinearme bronnen om de productie van urinezuur te helpen verminderen.
Een van nature gevlekte huid
De kenmerkende en unieke huid van de Dalmatiër is het gevolg van de interactie tussen... Meer lezen
De kenmerkende en unieke huid van de Dalmatiër is het gevolg van de interactie tussen verschillende genen, waardoor er zwarte of leverkleurige (bruine) vlekken op de effen witte vacht ontstaan. Zwarte vlekken komen vaker voor dan leverkleurige.
Voor zijn hart zorgen
De Dalmatiër kan gevoeliger zijn voor hartproblemen dan andere grote hondenrassen.

Verantwoorde voeding voor uw Dalmatiër

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Dalmatiër? Onze formule DALMATIAN is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Dalmatiër ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De vorm, grootte en textuur van de brok zijn aangepast aan de kaken van dit ras.
 • Ondersteuning van de gezondheid van de urinewegen
  Een laag purinegehalte is onontbeerlijk om de urinewegen van de Dalmatiër te ondersteunen...
  Een laag purinegehalte is onontbeerlijk om de urinewegen van de Dalmatiër te ondersteunen. Daarom is een specifieke selectie van eiwitbronnen aanbevolen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van een gezonde en glanzende vacht
  We selecteerden een specifieke combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren om zijn glanzende en soepele vacht te ondersteunen.
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  De formule werd specifiek ontwikkeld om de hartgezondheid te ondersteunen.
Video

Dalmatiër

Bekijk onze video voor meer informatie over de DALMATIËR

Het karakter van de Dalmatiër


Dankzij zijn aanhankelijke karakter is de Dalmatiër de ideale gezelschapshond. Hij blaft niet veel en zal wat gereserveerd op vreemden reageren. De Dalmatiër heeft zoals alle honden nood aan een goede opvoeding om uit te groeien tot een sociale hond.

 

Oorsprong

De Dalmatiër is oorspronkelijk afkomstig uit Kroatië. De eerste Dalmatiërs die aan het begin van de 20ste eeuw in het Verenigd Koninkrijk terechtkwamen, werden onder andere gebruikt als koetshonden. De Britten waardeerden dat het ras in zoveel aspecten hoogst origineel was, en legden de basis voor de moderne rasstandaard. Zij waren het dan ook die de eerste rasstandaard publiceerden voor deze talentvolle atleten. Dalmatiërs zijn evenwichtige honden met opvallende vlekken. Ze zijn robuust, gespierd en levendig, hebben een symmetrisch en elegant silhouet en kunnen enorm lang een hoog looptempo aanhouden.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen