De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Cockerspaniël

Vaak veeleisend eetgedrag
Met zijn mooie, zachte vacht heeft de Cocker behoefte aan regelmatige zorg en een voeding die de... Meer lezen
Met zijn mooie, zachte vacht heeft de Cocker behoefte aan regelmatige zorg en een voeding die de nodige voedingsstoffen levert om zijn vacht glanzend en zijn huid gezond te helpen houden.
Het optimale gewicht behouden
De Cockerspaniël is dol op eten! Tegenwoordig is de Cocker de ideale gezelschapshond, maar ooit... Meer lezen
De Cockerspaniël is dol op eten! Tegenwoordig is de Cocker de ideale gezelschapshond, maar ooit was dat anders. Hij is van oorsprong namelijk een zeer actieve jachthond. Overvoeding is dus nefast voor zijn krachtige morfologie. Hij heeft ook nood aan dagelijkse lichaamsbeweging.
Oren zo mooi, maar o zo delicaat
Cockers hebben prachtige grote oren die goed bevederd zijn. De neerhangende vorm maakt hen... Meer lezen
Cockers hebben prachtige grote oren die goed bevederd zijn. De neerhangende vorm maakt hen echter ook gevoeliger voor verschillende soorten externe oorontstekingen.

Verantwoorde voeding voor uw Cockerspaniël

Wist u dat Royal Canin® een specifieke voeding aanbiedt die helemaal afgestemd is op uw Cocker? Onze formule COCKER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Cocker ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Cockerspaniël is een hondenras met een brede en diepe snuit en vierkantige, regelmatige kaken...
  De Cockerspaniël is een hondenras met een brede en diepe snuit en vierkantige, regelmatige kaken. De vorm van de brokken zorgt ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van een gezonde vacht
  De combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren werd speciaal uitgekozen om een glanzende en soepele vacht te ondersteunen.
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  Door de toevoeging van specifieke voedingsstoffen zoals taurine, L-carnitine en omega 3-vetzuren wordt de hartgezondheid ondersteund.
 • Behoud van het ideale lichaamsgewicht
  Het ideale lichaamsgewicht is gemakkelijker te behouden dankzij het matige vetgehalte en het goed uitgebalanceerde vezelgehalte.
Video

Cockerspaniël

Bekijk onze video voor meer informatie over de COCKERSPANIEL

Het karakter van de Cockerspaniël

Deze hond voelt zich fantastisch als hij buiten kan ravotten of meehelpen met de jacht, maar hij kan binnenshuis ook rustig zijn, zolang hij maar – net zoals alle honden – zijn dagelijkse beweging krijgt. De Cockerspaniël is een onafhankelijke maar tegelijk ook aanhankelijke hond met een zachtaardig karakter.
Typisch voor dit ras is de mooie, lange en zijdeachtige bevedering onder de buik. Een regelmatige borstelbeurt is aan te bevelen. Controleer ook regelmatig de oren en reinig ze indien nodig!
Zoals gezegd heeft de Cocker veel energie, en het is dan ook een goed idee om veel te bewegen met deze hond. Een actieve levensstijl is vooral bij deze hond de ideale manier om het perfecte lichaamsgewicht te ondersteunen.

 

Oorsprong

De Cockerspaniël is oorspronkelijk afkomstig uit Groot-Brittannië. Het is een afstammeling van de middeleeuwse Spaniël, die sinds de veertiende eeuw voorkwam in Groot-Brittannië en werd gebruikt voor de jacht met netten op vogels. Spaniël komt van het woord l'espainholz, afgeleid van het oude Frans s'espaignir, in het Nederlands 'liggen', wat deze honden deden om de jagers niet te hinderen bij het uitwerpen van hun netten over de vogels. De Engelse Cockerspaniël is door de Britse fokkers ontwikkeld en was in de achttiende eeuw gespecialiseerd in de jacht op de snip (cocking). In 1883 werd hij officieel erkend. In diezelfde tijd werd hij voor het eerst in Frankrijk en de Verenigde Staten ingevoerd. Momenteel is het een zeer populair ras dat model staat voor de ideale gezelschapshond.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen