De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Mopshond

Erg specifieke gelaatstrekken
De Mopshond is brachycefaal en licht prognatisch en heeft daardoor een rond hoofd met een korte,... Meer lezen
De Mopshond is brachycefaal en licht prognatisch en heeft daardoor een rond hoofd met een korte, vierkante snuit. Door zijn typische kaakstructuur en erg dikke lippen is het moeilijk om brokken vast te grijpen. Hij heeft bijgevolg de neiging om zijn voedsel zonder kauwen in te slikken.
Een indrukwekkende spiermassa
Met hun gedrongen, vierkante lichaam, compacte vorm, afgetekende spieren en goedgebouwde... Meer lezen
Met hun gedrongen, vierkante lichaam, compacte vorm, afgetekende spieren en goedgebouwde proporties is de beschrijving 'multum in parvo' (veel hond in een klein ruimte) de Mopshond echt op het lijf geschreven. Om de spiermassa te onderhouden hebben Mopshonden baat bij korte sessies met gematigde lichaamsbeweging.
Huid met natuurlijke plooien
Door de korte vacht zijn de plooien in de huid van de Mopshond duidelijk zichtbaar, vooral rond... Meer lezen
Door de korte vacht zijn de plooien in de huid van de Mopshond duidelijk zichtbaar, vooral rond het gezicht. In die plooien kan zich vocht opstapelen, wat kan leiden tot huidaandoeningen. Het is dus van belang om de plooien regelmatig schoon te maken en zo het risico op infecties te verkleinen.

Verantwoorde voeding voor uw Mopshond

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Mopshond? Onze formule PUG is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Mopshond ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Mopshond heeft een grote ronde kop met een korte vierkantige muil. Zijn typische kaak en zeer dikke...
  De Mopshond heeft een grote ronde kop met een korte vierkantige muil. Zijn typische kaak en zeer dikke lippen maken het hem moeilijk om zijn voedsel op te pakken. De ROYAL CANIN® PUG-brokken in de vorm van een klaverblad zorgen ervoor dat de Mopshond ze gemakkelijker kan oppakken en moedigen hem aan om te kauwen.
  Meer lezen Verbergen
 • Ondersteuning van de gespierde lichaamsbouw
  Een juiste verhouding tussen de eiwitten en de vetten ondersteunt het ideale lichaamsgewicht en de gespierdheid van dit atletische ras.
 • Ondersteuning vaan een gezondere vacht
  De Mopshond heeft een gevoelige huid en vacht. Om deze optimaal te onderhouden, hebben we een specifieke...
  De Mopshond heeft een gevoelige huid en vacht. Om deze optimaal te onderhouden, hebben we een specifieke combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren geselecteerd.
  Meer lezen
Video

Mopshond

Bekijk onze video voor meer informatie over de MOPSHOND

Het karakter van de Mopshond

De Mopshond is een ras met een enorm grote charme, die hij combineert met waardigheid en een grote dosis intelligentie. Hij heeft een evenwichtig karakter en onderscheidt zich door zijn liefdevolle en vrolijke aard. De ogen van de Mopshond zijn expressief van nature, waardoor hij er vertederend uitziet. Dankzij zijn grote aanpassingsvermogen past hij moeiteloos in een gezin. Ook al kan hij soms koppig zijn, toch heeft dit ras over het algemeen een groots karakter en een sterke persoonlijkheid. Dit kleine hondje is hartelijk en zacht en meestal bijzonder goed gezind, ook al kan hij soms de neiging hebben om zich te concentreren op één baasje. Sommige Mopshonden (maar zeker niet allemaal) kunnen daarom prikkelbaar reageren wanneer anderen zich met hem proberen te bemoeien. Hij houdt van gezelschap en wordt dus best ook van jongs af aan grondig getraind in het delen van zijn baasje met anderen!

 

Oorsprong

De Mopshond is oorspronkelijk afkomstig uit China. De Mopshond is zeer aantrekkelijk als huisdier, en het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het kleine ras steeds populairder wordt. De Mopshond kwam (via Nederland) in Europa terecht in de zestiende eeuw, en werd in de loop van de zeventiende eeuw in Groot-Brittannië verder als ras ontwikkeld. Tot 1877 bestond het ras in het Verenigd Koninkrijk enkel in de geelbruine variant, maar in dat jaar werd een zwart paar vanuit het Oosten geïntroduceerd. Vandaag erkent de Kennel Club vier kleurschakeringen in het VK.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen