De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Engelse Buldog

Een zeer uitgesproken brachycefaal en prognatisch gelaat
Een plat hoofd dat bijna even breed als lang is, een neus die naar boven wijst, een bovenkaak... Meer lezen
Een plat hoofd dat bijna even breed als lang is, een neus die naar boven wijst, een bovenkaak die korter is dan de onderkaak … Dit alles maakt het voor de Engelse Buldog erg moeilijk om brokken vast te grijpen en het zet hem aan om zijn eten in te slikken zonder te kauwen.
Spijsvertering en ademhaling in de gaten houden
Een dikke tong, een lang gehemelte en smalle neusgaten. Het zijn maar enkele van de vele... Meer lezen
Een dikke tong, een lang gehemelte en smalle neusgaten. Het zijn maar enkele van de vele factoren waardoor de Engelse Buldog moeite kan hebben met ademen, zeker als het erg warm is, bij intensieve inspanningen of tijdens het eten. Bovendien drukt het diafragma op het spijsverteringsstelsel, waardoor de Engelse Buldog last kan krijgen van een rommelende maag en winderigheid.
De gewrichten ouderhouden
De Buldog is van nature lui, waardoor hij weinig energie verbruikt. Het is bijgevolg belangrijk... Meer lezen
De Buldog is van nature lui, waardoor hij weinig energie verbruikt. Het is bijgevolg belangrijk om hem niet té veel eten te geven en gewichtstoename in de gaten te houden. Als de Buldog te zwaar wordt kan hij sneller last hebben van warmte en worden zijn gewrichten zwaarder belast.

Verantwoorde voeding voor uw Engelse Buldog

Wist u dat Royal Canin® een specifieke voeding aanbiedt die helemaal afgestemd is op uw Engelse Buldog? Onze formule BULLDOG is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische gevoeligheden van de Buldog ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Engelse Buldog heeft een zeer korte (brachycefale) en brede muil die opwaarts gebogen is...
  De Engelse Buldog heeft een zeer korte (brachycefale) en brede muil die opwaarts gebogen is. Dat ras heeft ook dikke gerimpelde wangen die volledig over de onderkaak hangen. De golfvorm van de ROYAL CANIN® BULLDOG-brokken zorgt ervoor dat de Engelse buldog de brokken gemakkelijker kan oppakken.
  Meer lezen
 • Flatulentieproblemen/slecht ruikende ontlasting?
  Dankzij de bijzonder licht verteerbare ingrediënten blijft er minder afval achter in de dikke darm...
  Dankzij de bijzonder licht verteerbare ingrediënten blijft er minder afval achter in de dikke darm. De specifiek gekozen vezels ondersteunen bovendien een evenwichtige darmflora.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van een gezonde vacht
  We selecteerden een specifieke combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren om zijn glanzende en soepele vacht te ondersteunen.
 • Ondersteuning van gezonde gewrichten
  Specifieke voedingsstoffen zoals EPA en DHA werden toegevoegd om de gewrichten te ondersteunen...
  Specifieke voedingsstoffen zoals EPA en DHA werden toegevoegd om de gewrichten te ondersteunen. Het lichaam van de Buldog krijgt immers heel wat te verduren.
  Meer lezen
Video

Engelse Buldog

Bekijk onze video voor meer informatie over de ENGELSE BULDOG

Het karakter van de Engelse Buldog
Levendig, dapper, evenwichtig en betrouwbaar. Hij ziet er wel wat angstaanjagend uit, maar hij heeft een erg liefdevol, rustig en goed karakter, al kan hij soms een echte lawaaimaker zijn. Deze hond is een echte kindervriend. Hij is gehecht aan zijn baasjes en moet kordaat opgevoed worden.

Oorsprong

De Engelse Buldog is oorspronkelijk afkomstig uit Het Verenigd Koninkrijk. Buldoggen hebben een gladde vacht en een gedrongen lichaam, dat vrij dicht hij de grond hangt. Hij is breed, krachtig en compact. Zijn hoofd is vrij groot in vergelijking tot zijn lichaam, maar geen enkel element mag buiten proportie zijn, om het algemene evenwicht niet te verstoren, waardoor de hond er immers vervormd zou uitzien of hij gehinderd zou worden in zijn beweging. Hij heeft een kort gezicht met een brede, stompe en opwaarts gerichte snuit. Ademhalingsmoeilijkheden zijn bij dit ras hoogst ongewenst. Het lichaam is kort en compact, zonder enige neiging tot overgewicht. De poten zijn sterk, zeer gespierd en atletisch. Het achterlichaam is hoog en sterk, iets hoger dan het zware voorlichaam. Teven zijn minder indrukwekkend en minder gespierd.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen