De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Boxer

Erg specifieke gelaatstrekken
De Boxer heeft door zijn brachycefale schedel en vooruitstekende onderkaak bijzonder korte en... Meer lezen
De Boxer heeft door zijn brachycefale schedel en vooruitstekende onderkaak bijzonder korte en smalle kaken. Daardoor hebben de tanden een ongewone positie in de mond en is het erg moeilijk om brokken vast te grijpen. De Boxer heeft bijgevolg de neiging om zijn voedsel in te slikken zonder te kauwen.
Op het eerste gezicht soepele gewrichten en krachtige spieren
De Boxer staat alom bekend om zijn dynamiek: dit ras houdt zich nooit in. Maar dat betekent ook... Meer lezen
De Boxer staat alom bekend om zijn dynamiek: dit ras houdt zich nooit in. Maar dat betekent ook meer druk op zijn gewrichten. De Boxer heeft voeding nodig die is aangepast aan zijn intensieve fysieke activiteit.
Een gevoelig hart
De Boxer kan gevoeliger zijn voor hartproblemen dan andere grote hondenrassen.

Verantwoorde voeding voor uw Boxer

Wist u dat Royal Canin® een specifieke voeding aanbiedt die helemaal afgestemd is op uw Boxer? Onze formule BOXER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Boxer ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Boxer is een brachycefaal ras, wat betekent dat hij een korte snuit heeft. De tanden in de onderkaak...
  De Boxer is een brachycefaal ras, wat betekent dat hij een korte snuit heeft. De tanden in de onderkaak van een Boxer zitten in een rechte lijn en hij heeft een dikke bovenlip. De golfvorm van de ROYAL CANIN® BOXER-brokken zorgt ervoor dat de hond de brokken gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen Verbergen
 • Ondersteuning van de gespierde lichaamsbouw
  Het uitgebalanceerde eiwit- en vetgehalte ondersteunt de hoge energiebehoeften van dit atletische ras...
  Het uitgebalanceerde eiwit- en vetgehalte ondersteunt de hoge energiebehoeften van dit atletische ras. De toevoeging van L-carnitine en de goede kwaliteit van de eiwitten ondersteunen bovendien het behoud van de gespierde lichaamsbouw.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  Enkele specifieke voedingsstoffen zoals taurine, L-carnitine en omega 3-vetzuren ondersteunen de hartgezondheid.
 • Ondersteuning van de gewrichten
  Specifieke voedingsstoffen zoals de omega 3-vetzuren EPA en DHA werden toegevoegd om soepele en gezonde gewrichten te ondersteunen.
Video

Boxer

Bekijk onze video voor meer informatie over de BOXER

Het karakter van de Boxer

Met zijn atletische lichaam en zijn enorme vitaliteit is de Boxer een indrukwekkende hond ... Maar hoewel zijn gedrevenheid, snelheid en kracht uitzonderlijk zijn, heeft hij ook een heerlijk charmant karakter. Hij is open, toegewijd en gevoelig, en behoudt deze eigenschappen ook als hij oud wordt. De Boxer kan zich soms koppig tonen. Er wordt wel eens gezegd dat een Boxer net een tiener is (maar dan zonder de stemmingswisselingen!): hij lijkt nooit op te groeien en hij wordt nooit moe!

 

Oorsprong

Duitsland is het thuisland van de Boxer. Er wordt aangenomen dat het ras een nazaat is van de niet langer erkende Bullenbeisser. De voorvaderen van de Boxer waren bedreven in het grijpen en vasthouden van wild dat door kleinere brakken uit hun verstopplek werd gejaagd, tot de menselijke jagers ter plaatse waren om de situatie te beoordelen. De Boxer wordt niet langer gebruikt als jachthond, maar is perfect geschikt als sterk en behendig huisdier. Hij heeft wel zijn kenmerkende brede kaken en opstaande neus behouden, die hem hielpen bij zijn oorspronkelijke taak. Hoe de Boxer aan zijn naam kwam, is al jarenlang voer voor discussie.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen