De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Kan mijn hond gaatjes hebben?

1. Zeldzamer dan bij mensen
Men komt veel minder gaatjes tegen bij honden, omdat hun speeksel veel minder zuur is dan deze van de mens. We weten echter, dat de hond veel meer kans heeft op tandplak en tandsteen… eenvoudigweg omdat hun tanden veel minder gepoetst worden. Tandsteen is het resultaat van een geleidelijke calcificatie van de tandplak en dit leidt vaak tot ontsteking van het tandvlees en soms tot het ontbloten van de tandwortels.
Het hele proces heet parodontale ziekte.

2. Enkele tips voor een goede tand- en mondhygiëne
De tanden poetsen is de eerste manier om een goede tand- en mondhygiëne te garanderen. Maar omdat dit soms lastig kan zijn, zijn er maar weinig baasjes die dat effectief doen!
Daarom moet men het kauwen bevorderen, want daardoor wordt het oppervlak van de tand mechanisch gereinigd. Om dit te doen, kiest u
- voor een voeding in de vorm van brokjes. Het voorkomt tandsteen beter dan een natte voeding 
- voor aanvullende kauwrepen, maar zonder te vergeten het dagelijkse rantsoen aan te passen op basis van de extra energie-input geleverd door de kauwreep. Een significante hoeveelheid van overtollige calorieën leidt al snel tot overgewicht.

Deze preventieve maatregelen zijn niet altijd voldoende ... 
Soms moet men de tandplak en tandsteen laten verwijderen door de dierenarts om de tanden van uw metgezel weer gezond te maken!

Vindt u het antwoord op uw vraag niet?
Bevat deze FAQ geen antwoord op uw vraag of hebt u een andere vraag? Neem gerust contact op met onze support.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen