De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De geschiedenis van Royal Canin

De geschiedenis van Royal Canin

Royal Canin werd in 1968 opgericht door dierenarts Jean Cathary. Het eerste product dat hij ontwikkelde, ontstond uit zijn visie dat voeding een aanzienlijke invloed kan hebben op de gezondheid van honden en katten. Sinds 1968 zijn er talloze producten bijgekomen, waarbij de behoeften van de hond en de kat steeds op de eerste plaats worden gezet. Verspreid over de wereld zijn er 15 Royal Canin-fabrieken, die allemaal voldoen aan dezelfde strikte normen en werken vanuit een gemeenschappelijke visie: dé referentie zijn op het gebied van voeding voor honden en katten, met oog voor de individuele behoeften van elk dier.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Tijdlijn van Royal Canin:

Zullen we samen enkele van de hoogtepunten in de geschiedenis van Royal Canin bekijken?

1968: Oprichting van Royal Canin door Jean Cathary 

In Frankrijk richt dierenarts Jean Cathary Royal Canin op, om de ontwikkeling van zijn 'gele soep' te ondersteunen. Als antwoord op een huidprobleem bij een van zijn Duitse Herders ontwikkelt Cathary zijn 'gele soep', vanuit de overtuiging dat voeding een enorme impact kan hebben op de gezondheid van dieren, en dus ook op de gezondheid van de huid en de schoonheid van de vacht.

1974: Internationale uitbreiding

Al snel na de oprichting zet Royal Canin de stap naar internationale uitbreiding, in eerste instantie naar 6 Europese landen.

1980: Lancering van AGR; een belangrijke innovatie 

De lancering van AGR is een belangrijke innovatie: het is immers de eerste complete voeding voor pups van grote rassen. Het product zal 17 jaar lang de enige in zijn soort blijven.

1985: Lancering in de VS

Royal Canin breekt door zijn Europese grenzen, met de lancering van het merk in de VS via 4 importeurs.

1977: Encyclopedie van de hond en van de kat

Royal Canin is veel meer dan voeding alleen! De auteurs van de encyclopedieën van de hond en van de kat slepen zelfs de hoofdprijs van de Veterinary Academy in de wacht.

1994: Voeding voor katten

Tot 1994 ontwikkelde Royal Canin enkel voeding voor honden. In 1994 beslist Royal Canin om zijn kennis niet alleen in dienst van de hond maar ook in dienst van de kat in te zetten. Het assortiment RCFI wordt geïntroduceerd: een hoogwaardige voeding voor katten in de vorm van brokjes, die gedistribueerd wordt via gespecialiseerde dierenwinkels.

1997: ontwikkeling van het SIZE-voedingsassortiment

Een Chihuahua is geen Duitse Dog. Het SIZE-gamma is de eerste voeding die niet alleen rekening houdt met de grootte maar ook met de leeftijd van de hond. Dankzij deze precisering ontvangt het dier een voeding die perfect aangepast is aan zijn behoeften en eigenschappen die samenhangen met zijn grootte en de levensfase waarin hij zich bevindt.

1999: Eerste BREED-voeding

De eerste BREED-voeding wordt ontwikkeld voor de Perzische kat. De Pers is een zogenaamd brachycefale kat. Dat wil zeggen dat ze een brede en korte snuit heeft, een stevige, volle en goed ontwikkelde kin, en grote, krachtige kaken. Door haar anatomie pakt de Pers haar voeding op een heel typische manier op. Daarom heeft Royal Canin een speciaal amandelvormig brokje ontwikkeld dat de Pers gemakkelijker kan opnemen, kauwen en doorslikken.

2003: Lancering van de dieetvoeding

Ook de behoeften van zieke dieren zijn extreem specifiek en kenmerkend. Voor de ontwikkeling van deze nutritionele antwoorden werkte Royal Canin samen met een uitgebreid team van onderzoekers en dierenartsen, om precies te kunnen beantwoorden aan de behoeften van zieke dieren. De voedingen spelen een essentiële rol in de behandeling van verschillende ziekten.

2009: Lancering van de natte voeding

Onderzoek toont aan dat natte voeding van hoge kwaliteit tal van gezondheidsvoordelen heeft. Daarom breidt Royal Canin zijn assortiment droge voeding uit met diverse natte voedingsproducten, om de voordelen van elk product onderling te kunnen combineren.

Wist u dat?

  • Het de dierenarts Jean Cathary was die in 1968 de geschiedenis van Royal Canin in gang zette met de ontwikkeling van 'de gele soep'.
  • Royal Canin zijn verschillende formules altijd ontwikkelt in samenwerking met voedingsspecialisten.
  • Royal Canin een enorme keuze aan nutritionele antwoorden biedt om elke hond en elke kat een zo precies mogelijke voeding te kunnen bieden.
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
4/5
8 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen