De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Voorkomen is beter dan genezen

Een dierenarts heeft meer te bieden dan enkel het oplossen van gezondheidsproblemen. Door uw kat regelmatig door een dierenarts te laten onderzoeken, ook wanneer ze ogenschijnlijk helemaal gezond is, helpt u namelijk aandoeningen te voorkomen.

Elke levensfase is belangrijk!

Tijdens haar leven doorloopt uw kat meerdere levensfasen. Deze fasen zijn een indicatie voor de fysieke en gedragsveranderingen die uw kat meemaakt. Bij een regelmatige controle zal uw dierenarts rekening houden met deze levensfasen en letten op de specifieke behoeften en gevoeligheden van uw kat.
KITTENS - 0 tot 12 maanden
0 tot 12 maanden In zijn eerste levensjaar groeit uw kitten behoorlijk en maakt hij heel wat... Meer lezen
0 tot 12 maanden In zijn eerste levensjaar groeit uw kitten behoorlijk en maakt hij heel wat veranderingen mee. Lees meer over de groeifases van uw kitten
VOLWASSEN - 1-7 jaar
De dagelijkse bezigheden van uw kat zullen haar behoeften grotendeels bepalen. Lees meer over de behoeften van uw volwassen kat.
SENIOR - Vanaf 7 jaar
Vanaf de leeftijd van zeven jaar groeit de kans op bepaalde gevoeligheden bij uw kat. Lees meer over de veroudering van uw kat.

Naar de dierenarts met uw kat, een stressvolle ervaring?

Het is aan te raden om uw kat door positieve ervaringen te laten wennen aan de transportmand, een autorit en de dierenarts. Dit kunt u het best voordat er een probleem ontstaat. Het wennen kan al vanaf de eerste levensmaanden van uw kat. Ook een oudere kat kan het leren, zolang uw kat op dat ogenblik neutraal of positief ingesteld is.

Heel wat dierenartsen hebben oog voor uw kat en doen er alles aan om het haar zo comfortabel te maken. Een katvriendelijke aanpak begint al door de stress te beperken voordat uw kat uit haar mand gehaald wordt. Zo kan de wachttijd beperkt worden door te werken op afspraak. De wachtkamer wordt aangenamer door de mand op een kattenboom te plaatsen of door een wand van honden te scheiden . Ook de onderzoeksruimte en onderzoekstechniek van uw dierenarts kan aangepast zijn om de stress voor uw kat te beperken.

Tips

10 slimme tips om uw kat naar de dierenartsenpraktijk te vervoeren

  1. Transporteer uw kat nooit los in de auto
  2. Kies een stevige reismand
  3. Plaats de reismand thuis op een plaats waar uw kat hem als deel van het meubilair kan beschouwen
  4. Maak de reismand zo comfortabel en vertrouwd mogelijk
  5. Als uw kat niet spontaan in de reismand wil, neemt u hem rustig vast en plaatst hem in de reismand
Wanneer is mijn kat een senior?
De laatste jaren is de gemiddelde levensverwachting van onze katten gestegen. De vooruitgang... Meer lezen
De laatste jaren is de gemiddelde levensverwachting van onze katten gestegen. De vooruitgang binnen de diergeneeskunde en kwaliteitsvoeding zijn twee belangrijke factoren die bijdragen tot de hogere levensverwachting en verbeterde levenskwaliteit. Oudere katten hebben nood aan extra ondersteuning, zowel op het vlak van de gezondheidszorgen als voor hun voeding
Wat is het belang van de senior-consultatie?
Naar schatting gaat amper 30% van de kattenpopulatie in België regelmatig (minstens 1 keer per... Meer lezen
Naar schatting gaat amper 30% van de kattenpopulatie in België regelmatig (minstens 1 keer per jaar) op consultatie bij de dierenarts1. Nochtans is een regelmatige controle belangrijk om verschillende ziekten te diagnosticeren, in het bijzonder chronische ziekten…
Waar moet ik op letten bij mijn senior kat?
Uw kat wordt een dagje ouder, al merkt u nog geen veranderingen op: hij oogt gezond en gedraagt... Meer lezen
Uw kat wordt een dagje ouder, al merkt u nog geen veranderingen op: hij oogt gezond en gedraagt zich min of meer hetzelfde als vroeger. Soms zijn gedragswijzigingen in werkelijkheid symptomen van de veroudering van uw dier
QUIZ
Wist u dat?
Test hier uw kennis over de senior kat

Zoek een dierenartsenpraktijk in uw buurt

Nu u weet hoe belangrijk het is om bezoek te brengen aan de dierenarts, hebt u al een afspraak gemaakt?
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen