De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Pers

Soevereine schoonheid
Een langharige, weelderige vacht is het kenmerk bij uitstek van de Pers. Er is geen andere kat... Meer lezen
Een langharige, weelderige vacht is het kenmerk bij uitstek van de Pers. Er is geen andere kat die zo’n dichte en langharige vacht heeft als de Pers. In de rui kunnen de haren tot 20 cm lang zijn. Extra bescherming en regelmatige verzorging van de vacht zijn essentieel om de gevoelige huid van de Pers gezond te houden en om de schoonheid van haar vacht in al haar glorie te doen stralen.
Gevoelig voor de vorming van haarballen
Bij het verzorgen van haar langharige, dichte vacht slikt de Pers een grote hoeveelheid haren in... Meer lezen
Bij het verzorgen van haar langharige, dichte vacht slikt de Pers een grote hoeveelheid haren in. Doordat Perzische katten gewoonlijk meestal binnen leven, zijn ze bovendien permanent in de rui. Om de kans op de vorming van haarballen en het ontstaan van spijsverteringsproblemen te verminderen, zijn regelmatige vachtverzorging en een aangepast dieet dan ook absoluut essentieel.
Typisch brachycefaal, een unieke eetmethode!
De Pers heeft, in tegenstelling tot andere katten, een ‘platte’ snuit. Daarom moet ze haar... Meer lezen
De Pers heeft, in tegenstelling tot andere katten, een ‘platte’ snuit. Daarom moet ze haar brokken met de onderkant van haar tong oppakken. De klassieke brokken zijn dan ook veel lastiger om op te pakken.

Verantwoorde voeding voor uw Pers

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Perzische kat? Onze formule PERSIAN is dé voeding bij uitstek voor dit kattenras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische gevoeligheden van de Pers ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  Een Perzische kat gebruikt de onderkant van haar tong om de brokken op te pakken. De amandelvormige...
  Een Perzische kat gebruikt de onderkant van haar tong om de brokken op te pakken. De amandelvormige (volwassen samenstelling) of ruitvormige (samenstelling voor kittens) brokken werden bij dit ras uitgetest om te garanderen dat de Perzische kat met haar platte snuit ze gemakkelijk kan oppakken en wordt aangezet om te kauwen.
  Meer lezen Verbergen
 • Een unieke vacht
  Een selectie van vetzuren en vitaminen bevordert de schoonheid van de lange en dichte vacht van Perzische kat...
  Een selectie van vetzuren en vitaminen bevordert de schoonheid van de lange en dichte vacht van Perzische kat. De voeding bevordert ook de eliminatie, via het darmkanaal, van ingeslikte haren, dankzij een combinatie van vergistbare en niet-vergistbare voedingsvezels.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Om te beantwoorden aan de gevoelige spijsvertering van Perzische katten werden voedingsstoffen toegevoegd...
  Om te beantwoorden aan de gevoelige spijsvertering van Perzische katten werden voedingsstoffen toegevoegd die de spijsvertering ondersteunen en het natuurlijk evenwicht van de darmflora behouden.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de urinewegen
  PERSIAN bevat voedingsstoffen die de gevoelige urinewegen ondersteunen.
Video

Pers

Bekijk onze video voor meer informatie over de Pers

Het karakter van de Pers

De Pers is een rustig en nuchter ras, een makkelijke huisgenoot. Ze past zich goed aan en hecht zich sterk aan haar baas. Wel heeft de Pers voldoende rust nodig: ze moet een plekje hebben om zich te kunnen terugtrekken. De vacht, ogen en oren van de Pers vragen dagelijkse verzorging.

 

Oorsprong

De Pers, ook wel Persian of Longhair genoemd, is zonder enige twijfel het populairste ras ter wereld. De Pers heeft een rol gespeeld bij de creatie van de Heilige Birmaan en de Britse Korthaar. Langharige katten waren tot aan het midden van de zestiende eeuw onbekend in Europa. De eerste voorouder van de Pers werd vanuit Perzië (het huidige Iran) in Europa geïmporteerd. Verschillende kruisingen waren nodig om de huidige Pers te verkrijgen en deze ontstond in Groot-Brittannië. De Pers is de enige langharige raskat.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen