De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Shih Tzu

Een weelderige vacht die verzorging nodig heeft
De Shih Tzu's overweldigende vacht is waarschijnlijk zijn sterkste wapen als hij de... Meer lezen
De Shih Tzu's overweldigende vacht is waarschijnlijk zijn sterkste wapen als hij de verleidingstoer opgaat. Het ras staat dan ook bekend om zijn weelderige haren. De vacht is lang en dicht met daaronder een dikke ondervacht die het best dagelijks geborsteld wordt.
Een betere mond- en tandhygiëne
De Shih Tzu is als kleine hond bijzonder gevoelig voor tandproblemen (vorming van tandsteen)... Meer lezen
De Shih Tzu is als kleine hond bijzonder gevoelig voor tandproblemen (vorming van tandsteen). De ideale manier om de ophoping van tandsteen te helpen verminderen is zijn tanden poetsen met een zachte tandenborstel en hem een aangepaste voeding geven.
Typische brachycefale morfologie
De Shih Tzu behoort tot de brachycefale hondenrassen, met hun typische ronde schedel, die breder... Meer lezen
De Shih Tzu behoort tot de brachycefale hondenrassen, met hun typische ronde schedel, die breder is dan hij lang is. Een voeding die is aangepast aan hun gezichtsstructuur is voor dit ras dan ook makkelijker te kauwen.

Verantwoorde voeding voor uw Shih Tzu

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Shih Tzu? Onze formule SHIH TZU is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Shih Tzu ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Shih Tzu is een kortschedelig hondenras: een hond met een typische ronde kop die breder is dan dat hij...
  De Shih Tzu is een kortschedelig hondenras: een hond met een typische ronde kop die breder is dan dat hij lang is. ROYAL CANIN® SHIH TZU-brokken zorgen ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en wordt aangemoedigd om te kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de vacht
  Omega 6-vetzuren (waaronder bernagieolie) en omega 3-vetzuren (waaronder visolie) ondersteunen de...
  Omega 6-vetzuren (waaronder bernagieolie) en omega 3-vetzuren (waaronder visolie) ondersteunen de schoonheid van de lange, dichte vacht. De glans van de vacht wordt extra ondersteund door onder andere biotine, vitamine A en zink.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron zullen minder...
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron zullen minder afvalstoffen in de dikke darm overblijven. Specifiek geselecteerde vezels zorgen bovendien voor een evenwichtige darmflora.
  Meer lezen
Video

Shih Tzu

Bekijk onze video voor meer informatie over de SHIH TZU

Het karakter van de Shih Tzu

De Shih Tzu is het perfecte stadshondje, dat met zijn extraverte en vrolijke karakter wel enige drukte kan verdragen. Ga er zeker vaak mee op stap, zelfs een lange wandeling is aan te bevelen, want hij heeft veel beweging nodig. Bovendien is dat de perfecte manier om zijn ideale lichaamsgewicht te behouden. Zoals alle honden moet ook dit ras de nodige gehoorzaamheidstraining volgen om uit te groeien tot een sociale hond.


Oorsprong

De Shih Tzu ontstond in Tibet, maar zijn populariteit kreeg past écht een boost in de 17de eeuw, toen het ras verder ontwikkeld werd in China. De eerste (geregistreerde) Shih Tzu werd geïmporteerd in het VK in 1931, en de Britse Kennel Club kende hem een apart register toe in 1940. Mensen vergissen zich vaak tussen de Shih Tzu en de Lhasa Apso, hoewel het eigenlijk heel verschillende rassen zijn, zowel in bouw als qua temperament.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen