De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Engelse Setter

Aan zijn hoge energiebehoeften voldoen
Hoe actief deze hond ook is, zowel in rust als tijdens activiteiten heeft de Engelse Setter een... Meer lezen
Hoe actief deze hond ook is, zowel in rust als tijdens activiteiten heeft de Engelse Setter een hogere energiebehoefte dan gelijk welk ander ras van vergelijkbare grootte. Zijn voeding moet voldoende energie aanvoeren in beperkte hoeveelheden om zijn spijsverteringsstelsel niet te overbelasten. De verteerbaarheid van de voeding is eveneens uiterst belangrijk, zodat de grootte van de porties aan de activiteitsgraad aangepast kan worden zonder spijsverteringsproblemen te veroorzaken.
Zijn vacht en huid verzorgen
De lange, zijdeachtige en licht golvende vacht van de Engelse Setter vormt een zijdeachtige... Meer lezen
De lange, zijdeachtige en licht golvende vacht van de Engelse Setter vormt een zijdeachtige beschermlaag die geregeld geborsteld moet worden. Deze atletische hond, die graag buiten speelt, stelt zijn natuurlijke weerstand zwaar op de proef. Zijn huid kan dan ook bijzondere verzorging gebruiken om haar barrièrefunctie te blijven uitoefenen.
Zijn gewrichten beschermen
De Engelse Setter is een uitzonderlijk energiek dier, waardoor hij zijn gewrichten belast... Meer lezen
De Engelse Setter is een uitzonderlijk energiek dier, waardoor hij zijn gewrichten belast. Een voeding die aansluit op zijn grote fysieke inspanningen kan hem levendig en atletisch helpen houden en tegelijk de voedingsstoffen aanvoeren die zijn gewrichten gezond helpen houden.

Verantwoorde voeding voor uw Engelse Setter

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Setter? Onze formule SETTER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Setter ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De vorm, grootte en textuur van de brok zijn aangepast aan de kaken van de Setter. Bovendien moedigen ze de hond aan om te kauwen.
 • Ondersteuning van de atletische lichaamsbouw
  Dankzij de juiste verhouding tussen eiwitten en vetten beantwoordt deze rassenvoeding perfect aan de activiteitsgraad van de Setter.
 • Ondersteuning van de vacht
  Omega 6-vetzuren (waaronder bernagieolie) en omega 3-vetzuren (waaronder EPA en DHA) ondersteunen de...
  Omega 6-vetzuren (waaronder bernagieolie) en omega 3-vetzuren (waaronder EPA en DHA) ondersteunen de schoonheid en gezondheid van de lange, dichte vacht. De glans van de vacht wordt extra ondersteund door onder andere biotine, vitamine A en zink.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Setter Adult bevat uiterst verteerbare eiwitten en rijst als bron van koolhydraten. Specifieke vezels,...
  Setter Adult bevat uiterst verteerbare eiwitten en rijst als bron van koolhydraten. Specifieke vezels, waaronder bietenpulp, ondersteunen een evenwichtige darmflora.
  Meer lezen
Video

Engelse Setter

Bekijk onze video voor meer informatie over de ENGELSE SETTER

Het karakter van de Setter

De Setter is enthousiast, levendig en snel. Er zijn tal van verschillende types Setters, en diverse types hebben ook diverse jachtfuncties. Zo kan de Engelse Setter bijvoorbeeld op elk soort terrein jagen, maar is hij het meest geschikt voor de jacht in natte gebieden en moerassen. Dankzij zijn uitstekende reukvermogen heeft hij een groot zoekbereik. Naast de functie als jachthond wordt de Setter ook vaak als gezelschapshond gehouden omwille van zijn vriendelijke, rustige karakter. Vergeet niet dat deze hond de nodige ruimte en beweging nodig heeft!

 

Oorsprong

Engelse Setters zijn middelgrote honden die er niet alleen elegant uitzien maar ook sierlijk bewegen, waardoor het ras zowel nieuwe hondeneigenaars als puristen aanspreekt. Het ras werd al in de 14de eeuw ontwikkeld als de Setting Spaniël door Engelse jagers, die een staande hond nodig hadden voor de jacht op gevogelte. De selectie kreeg in de 19de eeuw een boost dankzij de inspanningen van twee mannen. Edward Laverack (1800-1877) wordt beschouwd als de vader van het ras, terwijl Richard Purcell Llewellin (1840-1925) zich specialiseerde in een aparte lijn, die de Llewellin Setter genoemd werd.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen