De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Dwergschnauzer

Gevoelige urinewegen
Dwergschnauzers zijn gevoelig voor aandoeningen aan de urinewegen (urinestenen)... Meer lezen
Dwergschnauzers zijn gevoelig voor aandoeningen aan de urinewegen (urinestenen). Het is belangrijk voldoende wateropname te stimuleren en uw Dwergschnauzer regelmatig uit te laten, zodat de urine niet te sterk geconcentreerd wordt. In een sterk geconcentreerde urine kan kristalvorming makkelijker optreden. Een uitgebalanceerde voeding met een aangepast gehalte aan mineralen kan de urinewegen helpen gezond te houden.
Het optimale gewicht behouden
De Dwergschnauzer is dankzij zijn vriendelijke aard een erg geliefde gezelschapshond, die... Meer lezen
De Dwergschnauzer is dankzij zijn vriendelijke aard een erg geliefde gezelschapshond, die daardoor soms binnenshuis leeft. In dergelijke gevallen is het extra belangrijk om zijn gewicht in de gaten te houden. Een voeding met een gematigd vetgehalte, in afgewogen porties, is hier aanbevolen, naast dagelijkse lichaamsbeweging.
Een unieke vacht
De Schnauzer heeft een stevige vacht met ruw dekhaar, die zodanig lang is dat de textuur... Meer lezen
De Schnauzer heeft een stevige vacht met ruw dekhaar, die zodanig lang is dat de textuur duidelijk kan worden opgemerkt. Daaronder heeft de Schnauzer een dikke ondervacht. De vacht moet door de stevige textuur regelmatig en voorzichtig worden verzorgd.

Verantwoorde voeding voor uw Dwergschnauzer

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Schnauzer? Onze formule SCHNAUZER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Dwergschnauzer ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De Dwergschnauzer heeft een vrij stompe snuit met kaken die een schaargebit vormen. De vorm van de ROYAL...
  De Dwergschnauzer heeft een vrij stompe snuit met kaken die een schaargebit vormen. De vorm van de ROYAL CANIN® MINIATURE SCHNAUZER-brokken zorgt ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van gezonde urinewegen
  ROYAL CANIN® MINIATURE SCHNAUZER ondersteunt de gezondheid van de urinewegen dankzij specifiek...
  ROYAL CANIN® MINIATURE SCHNAUZER ondersteunt de gezondheid van de urinewegen dankzij specifiek geselecteerde voedingsstoffen en een aangepast mineralengehalte.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van het ideale lichaamsgewicht
  Sommige Schnauzers hebben een neiging tot overgewicht. De voeding SCHNAUZER helpt de hond zijn ideale...
  Sommige Schnauzers hebben een neiging tot overgewicht. De voeding SCHNAUZER helpt de hond zijn ideale gewicht te behouden dankzij een matig vetgehalte en de aanwezigheid van L-carnitine.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de intense vachtkleur
  Een verhoogd gehalte aan de aminozuren tyrosine en fenylalanine in deze voeding ondersteunt het behoud van...
  Een verhoogd gehalte aan de aminozuren tyrosine en fenylalanine in deze voeding ondersteunt het behoud van de intense vachtkleur die Schnauzers typeert.
  Meer lezen
Video

Dwergschnauzer

Bekijk onze video voor meer informatie over de DWERGSCHNAUZER

Het karakter van de Dwergschnauzer

De Dwergschnauzer wordt momenteel voornamelijk beschouwd als een aangename gezelschapshond. Hij is erg toegewijd aan zijn familie en kan goed waken. Deze sportieve honden hebben ruimte en beweging nodig, een actieve levensstijl helpt hen bovendien een perfect lichaamsgewicht te behouden.

 

Oorsprong

De Dwergschnauzer is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland. Dwergschnauzers waren erg in trek rond Frankfurt aan het begin van de 20ste eeuw, toen ze nog Draadharige Dwergpinscher genoemd werden. Het was wellicht een Herculeswerk om een ras van kleine honden te ontwikkelen met het uitzicht en de kwaliteiten van zijn grotere broer de Schnauzer, aangezien er zo veel verschillende types, vormen en grootten bestaan, met alles van draderig tot zacht haar. Algemeen gezien zijn de Dwergschnauzers gewoon een kleinere versie van de Schnauzer: klein, energiek en elegant, eerder gedrongen dan slank, met draderig haar en zonder enige vorm van dwerggroei.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen