De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Chihuahua

Vaak veeleisend eetgedrag
De voeding voor kleine honden, zoals de Chihuahua, moet extra smakelijk zijn, omdat hun geurzin... Meer lezen
De voeding voor kleine honden, zoals de Chihuahua, moet extra smakelijk zijn, omdat hun geurzin vaak onderontwikkeld is. Bovendien heeft dit hondje van klein formaat een hyperactief temperament. Hij verbruikt daardoor veel energie, die tijdig moet worden aangevuld.
Betere mond-en tandhygiëne
Honden die minder dan 10 kg wegen hebben meer kans op mond- en tandaandoeningen, meer bepaald op... Meer lezen
Honden die minder dan 10 kg wegen hebben meer kans op mond- en tandaandoeningen, meer bepaald op de ophoping van tandsteen en tandplak. Als kleinste hond ter wereld heeft de Chihuahua dan ook baat bij extra tand- en kaakbescherming.
Een miniatuurkaak
De Chihuahua heeft een heel kleine kaak. Om problemen met het vastgrijpen van de brokken, de... Meer lezen
De Chihuahua heeft een heel kleine kaak. Om problemen met het vastgrijpen van de brokken, de eetsnelheid en morsen te voorkomen, moeten de brokken perfect aangepast zijn.

Verantwoorde voeding voor uw Chihuahua

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Chihuahua? Onze formule CHIHUAHUA is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Chihuahua ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De chihuahua is een ras met een zeer kleine kaak en een vrij spitse snuit. De vorm van de ROYAL CANIN®...
  De chihuahua is een ras met een zeer kleine kaak en een vrij spitse snuit. De vorm van de ROYAL CANIN® CHIHUAHUA-brokken zorgt ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten wordt de spijsvertering optimaal ondersteund, wat...
  Dankzij het gebruik van uiterst verteerbare ingrediënten wordt de spijsvertering optimaal ondersteund, wat zich vertaalt in een minder geurende en kleinere hoeveelheid ontlasting.
  Meer lezen
 • Uitermate smakelijke brok
  Een Chihuahua kan nogal kieskeurig zijn in zijn voeding. Toch is het belangrijk om hem consequent dezelfde...
  Een Chihuahua kan nogal kieskeurig zijn in zijn voeding. Toch is het belangrijk om hem consequent dezelfde brok te geven om zijn spijsvertering niet te ontregelen. De rassenvoeding CHIHUAHUA is uitermate smakelijk dankzij specifieke natuurlijke aroma’s en een brokvorm op maat.
  Meer lezen
Video

Chihuahua

Bekijk onze video voor meer informatie over de CHIHUAHUA

Het karakter van de Chihuahua

Net zoals andere kleine honden wordt de Chihuahua vaak binnenshuis gehouden. Ook deze hond heeft echter nood aan beweging voor een gezond lichaamsgewicht en een goede spijsvertering!
Dit ras heeft door zijn kleine gestalte een vrij beperkte neusoppervlakte. Als u weet dat de hond zijn voeding voornamelijk selecteert op basis van geur, kan dit een verklaring zijn waarom de Chihuahua al eens kieskeurig durft te zijn.
Met een klein kaakbeen en relatief grote tanden is gebitshygiëne een belangrijk aandachtspunt bij dit ras!

 

Oorsprong

De Chihuahua is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico. Interessant om te weten is dat het ras vernoemd is naar de grootste staat van de Mexicaanse republiek (Chihuahua), en het lijdt geen twijfel dat de Mexicanen een hoofdrol in de ontwikkeling van het ras hebben gespeeld. Toch bestaat er ook heel wat controverse over de oorsprong van de Chihuahua. Zowel China als Amerika zijn ervan overtuigd dat ze ook een belangrijke rol hebben gespeeld. De populairste theorie is dat de Chihuahua een nakomeling is van de Techichi, een gezelschapshond die erg geliefd was in de tijd van de Tolteekse beschaving in Mexico.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen