De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Cavalier King Charles Spaniël

Een goede hartfunctie ondersteunen
De Cavalier King Charles Spaniël is gevoelig voor endocardiose van de mitralisklep... Meer lezen
De Cavalier King Charles Spaniël is gevoelig voor endocardiose van de mitralisklep. Laat het hart van uw Cavalier King Charles Spaniël regelmatig door uw dierenarts controleren.
Typische brachycefale morfologie
Brachycefale hondenrassen hebben een typische ronde schedel, die breder is dan hij lang is... Meer lezen
Brachycefale hondenrassen hebben een typische ronde schedel, die breder is dan hij lang is. Bij een Cavalier King Charles Spaniël spreken we van een matig brachycefaal ras. Brokken die zijn aangepast aan zijn gezichtsstructuur zijn voor dit ras dan ook makkelijker te kauwen.
De huidbarrière bescheren
Onder de lange, zachte en zijdeachtige vacht schuilt een gevoelige huid die goed verzorgd moet worden.

Verantwoorde voeding voor uw Cavalier King Charles Spaniël

Wist u dat we een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op de behoeften van uw Cavalier King Charles? Onze formule CAVALIER KING CHARLES is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Cavalier King Charles ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De vorm, grootte en textuur van de brokken ondersteunen een gezonde gebitshygiëne. De vorm van de brokken...
  De vorm, grootte en textuur van de brokken ondersteunen een gezonde gebitshygiëne. De vorm van de brokken is bovendien afgestemd op de morfologie van de snuit, wat het oppakken van de brokken vergemakkelijkt en aangenamer maakt.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van een gezonde en glanzende vacht
  Deze voeding is verrijkt met omega 3-vetzuren en bernagieolie om een gezonde en glanzende vacht te ondersteunen.
 • Behoud van een ideaal lichaamsgewicht
  De Cavalier King Charles heeft een neiging tot overgewicht. Deze voeding helpt het ideale lichaamsgewicht...
  De Cavalier King Charles heeft een neiging tot overgewicht. Deze voeding helpt het ideale lichaamsgewicht te behouden. Uiteraard is het belangrijk dat u uw Cavalier King Charles Spaniël een aangepaste hoeveelheid voeding geeft en niet teveel tussendoortjes.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de hartgezondheid
  Cavalier King Charles Adult bevat voedingsstoffen die de gezondheid van het hart helpen te ondersteunen:...
  Cavalier King Charles Adult bevat voedingsstoffen die de gezondheid van het hart helpen te ondersteunen: een aangepast gehalte aan mineralen, EPA & DHA, taurine, L-carnitine en antioxidanten.
  Meer lezen
Video

Cavalier King Charles

Bekijk onze video voor meer informatie over de CAVALIER KING CHARLES

Het karakter van de Cavalier King Charles

Dit ras is levendig en heeft energie te over. Een flinke dagelijkse wandeling is dan ook aan te bevelen en helpt bovendien om het ideale lichaamsgewicht te behouden.

De Cavalier King Charles is een van die kleine rassen die het risico loopt om een erfelijke hartaandoening te ontwikkelen. Door de genetische achtergrond van deze aandoening vormt dit voor de bewuste fokker een enorme uitdaging.

 

Oorsprong

De Cavalier King Charles is een actieve, elegante en evenwichtige hond. Bovendien heeft hij een bijzonder lieflijke gezichtsuitdrukking, met grote donkere ogen die zowel droef als nieuwsgierig kijken. Het ras werd pas officieel erkend in het VK in 1945. Tot dan ging men ervan uit dat hij tot hetzelfde ras behoorde als de English Toy Spaniël, die bij de Kennel Club als King Charles Spaniël bekend staat.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen