De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Poedel

Een erg specifieke vacht
De Poedel heeft een zeer fijne, lichte en krullende vacht. Dat heeft hij te danken aan de... Meer lezen
De Poedel heeft een zeer fijne, lichte en krullende vacht. Dat heeft hij te danken aan de structuur ervan, die voornamelijk uit wollige haartjes bestaat. Het haar van de Poedel groeit voortdurend en daarom moet de hond voldoende eiwitten opnemen om de keratinesynthese, het belangrijkste eiwit in haar, te stimuleren.
Mondhygiëne verzorgen
De Poedel is als kleine hond bijzonder gevoelig voor tandproblemen (vorming van tandsteen)... Meer lezen
De Poedel is als kleine hond bijzonder gevoelig voor tandproblemen (vorming van tandsteen). De ideale manier om de ophoping van tandsteen te voorkomen is zijn tanden poetsen en hem een aangepaste voeding geven.
Ongeëvenaarde levensduur
De Poedel heeft een van de hoogste levensverwachtingen: hij wordt gemiddeld 15 jaar... Meer lezen
De Poedel heeft een van de hoogste levensverwachtingen: hij wordt gemiddeld 15 jaar. Het laatste trimester van zijn leven is een gevoelige periode en alles moet in het werk gesteld worden om hem gezond te houden.

Verantwoorde voeding voor uw Poedel

Wist u dat wij een specifieke voeding hebben die helemaal afgestemd is op uw Poedel? Onze formule POODLE is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Poedel ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De poedel heeft een lange, rechte snuit met een schaargebit. De vorm van de ROYAL CANIN® POODLE-brokken...
  De poedel heeft een lange, rechte snuit met een schaargebit. De vorm van de ROYAL CANIN® POODLE-brokken zorgt ervoor dat de hond ze gemakkelijker kan oppakken en bevordert het kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de vacht
  De voortdurende groei van de haren vereist heel wat specifieke bouwstenen. Een voldoende hoog eiwitgehalte...
  De voortdurende groei van de haren vereist heel wat specifieke bouwstenen. Een voldoende hoog eiwitgehalte in de voeding en de aanwezigheid van omega 6-vetzuren ondersteunen een gezonde, glanzende vacht.
  Meer lezen
 • Ondersteuning bij het verouderingsproces
  Geselecteerde antioxidanten ondersteunen het verouderingsproces. Daarnaast werden de omega 3-vetzuren EPA...
  Geselecteerde antioxidanten ondersteunen het verouderingsproces. Daarnaast werden de omega 3-vetzuren EPA en DHA toegevoegd ter ondersteuning van het kraakbeen van de gewrichten.
  Meer lezen
Video

Poedel

Bekijk onze video voor meer informatie over de POEDEL

Het karakter van de Poedel

De Poedel is een vrolijke en extraverte hond. Door zijn intelligentie en groot aanpassingsvermogen kan men hem gemakkelijk iets aanleren. Een goede opvoeding is natuurlijk, zoals voor elke hond, noodzakelijk om er een sociale hond van te maken. De Poedel is een zeer geliefde gezelschapshond met een prachtige vacht die dagelijks verzorging nodig heeft.
Zijn vacht heeft een fijne krullende structuur en groeit bijna continu. Naarmate het dier ouder wordt, kan de vacht dunner worden en verkleuren.

 

Oorsprong

Wellicht waren de voorouders van de Poedel van Afrikaanse origine, maar omdat Frankrijk een doorslaggevende rol heeft gespeeld in de verdere rasontwikkeling, wordt Frankrijk officieel erkend als land van oorsprong. In eerste instantie was de Poedel een jachthond voor waterwild, maar in de 17de eeuw werd het een echte dameshond of salonhond in Frankrijk. In die tijd is men ook variaties in grootte beginnen te fokken, wat tot 4 types met verschillende schofthoogtes heeft geleid.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen