De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Maltezer

Voor zijn vacht zorgen
De Maltezer moet elke dag worden geborsteld om zijn huid gezond en zijn witte, gladde en... Meer lezen
De Maltezer moet elke dag worden geborsteld om zijn huid gezond en zijn witte, gladde en zijdeachtige vacht vlekkeloos te houden. Zijn voeding bevat dus best zorgvuldig uitgekozen voedingsstoffen die zijn vacht sterk en mooi helpen te houden.
Betere mond- en tandhygiëne
De Maltezer heeft kleine kaken met sterke, brede tanden. Kleine honden hebben in vergelijking... Meer lezen
De Maltezer heeft kleine kaken met sterke, brede tanden. Kleine honden hebben in vergelijking met grote honden wel minder kaakruimte voor hun kiezen, waardoor ze gevoeliger zijn voor tandproblemen zoals parodontitis.
Veel smaak gewenst
Maltezers zijn erg kieskeurig op het vlak van voedsel. Hun voorkeur gaat uit naar voedsel met erg veel smaak.

Verantwoorde voeding voor uw Maltezer

Wist u dat Royal Canin® een specifieke voeding aanbiedt die helemaal afgestemd is op uw Maltezer? Onze formule MALTEZER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Maltezer ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De kleine vierkante brok is aangepast aan de kaken van de Maltezer, waardoor hij ze gemakkelijker kan oppakken en kauwen.
 • Hoog energiegehalte
  De Maltezer staat bekend om zijn prachtige witte vacht zonder ondervacht, die dagelijkse verzorging vereist...
  De Maltezer staat bekend om zijn prachtige witte vacht zonder ondervacht, die dagelijkse verzorging vereist. We selecteerden een specifieke combinatie van vitaminen, aminozuren en vetzuren om die fantastische vacht te ondersteunen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de spijsvertering
  Dankzij de bijzonder licht verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron blijft er minder afval achter...
  Dankzij de bijzonder licht verteerbare ingrediënten en rijst als zetmeelbron blijft er minder afval achter in de dikke darm. De specifiek gekozen vezels helpen bovendien een evenwichtige darmflora in stand te houden. Daardoor heeft uw Maltezer minder last van een geurende ontlasting en flatulentie. Net als bij andere kleine rassen is tandhygiëne essentieel!
  Meer lezen Verbergen

Het karakter van de Maltezer

Dit ras is een heel aanhankelijke gezelschapshond die er erg graag bij hoort. Hij is behoorlijk rustig en kan zich dus aanpassen aan bijvoorbeeld het stadsleven of het leven op een appartement. Let wel op dat hij de nodige beweging krijgt, dat is trouwens de ideale manier om zijn lichaamsgewicht onder controle te houden! Een basis gehoorzaamheidstraining is een must om deze hond te laten uitgroeien tot een sociaal dier.

 

Oorsprong

Ondanks zijn naam is de Maltezer helemaal niet afkomstig uit Malta. Het woord is afgeleid van het woord voor haven in een van de Semitische talen, dat toevallig ook aan de oorsprong ligt van het woord Malta. De voorouders van deze kleine honden leefden in havens en steden in het centrale Middellandse Zeegebied, waar ze gebruikt werden om de muizen en ratten te vangen die zo welig tierden in pakhuizen en scheepsruimen.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen