De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De unieke eigenschappen van uw Yorkshire Terriër

Een fijne, haarachtige vacht die bescherming nodig heeft
De lange, gladde en zijdeachtige vacht van de Yorkshire Terriër groeit voortdurend... Meer lezen
De lange, gladde en zijdeachtige vacht van de Yorkshire Terriër groeit voortdurend. De Terriër heeft echter geen ondervacht, waardoor de huid gevoelig is voor temperatuurschommelingen.
Veel smaak gewenst
Yorkshire Terriërs zijn erg kieskeurig op het vlak van voedsel. Hun voorkeur gaat uit naar een erg smakelijke voeding.
Mondhygiëne verzorgen
De Yorkshire Terriër kan als kleine hond last krijgen van tandproblemen. Een goede mondhygiëne... Meer lezen
De Yorkshire Terriër kan als kleine hond last krijgen van tandproblemen. Een goede mondhygiëne staat dan ook voorop om tandsteen te voorkomen. De tanden dagelijks poetsen en een aangepaste voeding zijn aangewezen om tandplak en tandsteenvorming te helpen verminderen.
Hogere levensverwachting
Yorkshire Terriërs leven gemiddeld 15 jaar en langer en kunnen daardoor in het laatste trimester... Meer lezen
Yorkshire Terriërs leven gemiddeld 15 jaar en langer en kunnen daardoor in het laatste trimester van hun leven last krijgen van ouderdomskwaaltjes. Tijdens deze gevoelige periode moet alles in het werk gesteld worden om hen gezond te houden.

Verantwoorde voeding voor uw Yorkshire Terriër

Wist u dat wij een specifieke voeding aanbieden die helemaal afgestemd is op uw Yorkshire Terriër? Onze formule YORKSHIRE TERRIER is dé voeding bij uitstek voor dit ras, omdat ze specifieke voedingsstoffen bevat die de typische eigenschappen van de Yorkshire Terriër ondersteunen.
 • Exclusieve brok
  De snuit van de Yorkshire terriër is niet te lang en hij heeft een tanggebit. De ROYAL CANIN® YORKSHIRE...
  De snuit van de Yorkshire terriër is niet te lang en hij heeft een tanggebit. De ROYAL CANIN® YORKSHIRE TERRIER-brokken hebben een optimale grootte, vorm en textuur om dit hondenras aan te moedigen om te kauwen.
  Meer lezen
 • Ondersteuning van de mooie, lange vacht
  Een nauwkeurige selectie van vezels ondersteunt de darmtransit en de darmflora. Daarnaast ondersteunen de...
  Een nauwkeurige selectie van vezels ondersteunt de darmtransit en de darmflora. Daarnaast ondersteunen de licht verteerbare eiwitten een vlotte spijsvertering en een goede stoelgang.
  Meer lezen
 • Ondersteuning bij het verouderingsproces
  Om tegemoet te komen aan de hoge levensverwachting van de Yorkshire Terriër, werden er voedingsstoffen...
  Om tegemoet te komen aan de hoge levensverwachting van de Yorkshire Terriër, werden er voedingsstoffen toegevoegd die het verouderingsproces helpen te ondersteunen. Zo bevat deze voeding een uitgebalanceerd antioxidantencomplex en een verlaagd fosforgehalte om de vitaliteit levenslang te ondersteunen.
  Meer lezen Verbergen
Video

Yorkshire Terriër

Bekijk onze video voor meer informatie over de Yorkshire Terriër

Het karakter van de Yorkshire Terriër

Dit ras kan impulsief en onverschrokken overkomen. Net als bij elke andere hond is een consequente opvoeding noodzakelijk om hem te laten uitgroeien tot een sociaal dier.

De Yorkshire is een lieve gezelschapshond, die wel graag en veel beweegt. Dat is trouwens een prima manier om zijn lichaamsgewicht onder controle te houden.

 

Oorsprong

De Yorkshire Terriër is oorsponkelijk afkomstig uit Groot-Brittannië. De voorouders van de Yorkshire Terriër waren afkomstig uit de streek rond Glasgow in het graafschap York. In 1886 kreeg de Yorkshire Terriër zijn officiële naam van de Kennel Club. Oorspronkelijk werd dit ras gebruikt om ratten uit mijnen te verdrijven, maar al snel werd hij ook een bijzonder populaire gezelschapshond.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen