De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Verzorgen

Kittens beginnen hun vacht rond de leeftijd van 15 dagen zelf te verzorgen, maar soms hebben ze toch uw hulp nodig om hun vacht mooi te houden. Ook de nagels, ogen, oren en tanden moeten regelmatig worden gecontroleerd.
MaineCoon_Kitten_Immune_Brand_PuppyKitten-000009_2.0_jpeg_72 5 4 3 2 1
1
Vacht
Bij kortharige katten volstaat één borstelbeurt per week, terwijl katten met een halflange of lange vacht dagelijks geborsteld moeten worden. Borstel uw kitten al op jonge leeftijd zodat hij eraan gewend raakt.
2
Nagels
Als de nagels van uw kitten te lang worden, kunnen ze vasthaken, scheuren of zelfs uitgetrokken worden. Nagels knippen doet geen pijn als het goed uitgevoerd wordt en kan bij de dierenarts of in een professioneel trimsalon gebeuren. Laat uw kitten van jongs af aan wennen aan het knippen van de nagels.
3
Ogen
Controleer regelmatig de ogen van uw kat en let hierbij op oogvloei, roodheid en eventuele letsels. Consulteer bij twijfel steeds uw dierenarts. Sommige rassen hebben meer last van oogvloei en daarbij moet de contour van de ogen regelmatig schoongewreven worden met een zachte doek.
4
Oren
Controleer de oren van uw kat regelmatig op letsels, vreemde voorwerpen, roodheid, jeuk en abnormale geur. Indien u iets abnormaals opmerkt, contacteer dan uw dierenarts.
5
Tanden
Laat uw kitten al op jonge leeftijd wennen aan het poetsen van de tanden. Controleer regelmatig de gezondheid van het gebit en raadpleeg tijdig uw dierenarts bij abnormaliteiten.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen