De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Het dieet van het kitten

Ondanks de nauwe band tussen mensen en katten hebben ze heel andere voedingsbehoeften dan wij. Ontdek welke voeding uw kitten het best ondersteunt tijdens de belangrijke groeifase.
De geschikte voeding vinden
Voedingsbehoeften tijdens de groei
De groei is een zeer belangrijke fase in het leven van uw kitten. Voor een harmonieuze groei is het belangrijk dat de voeding alle nodige voedingsstoffen aanvoert. De ontwikkeling van een pasgeboren kitten tot een volwassen kat duurt ongeveer een jaar. In deze belangrijke periode is er een grote behoefte aan energie en hoogwaardige voedingstoffen, zodat alle weefsels optimaal gevormd kunnen worden en een goede basis wordt gelegd voor het verdere kattenleven.
Wist u dat?
Zorg dat er altijd water beschikbaar is
Verschillende kleine maaltijden
Een kat geeft de voorkeur aan verschillende kleine maaltijden verspreid over de dag. Weeg zorgvuldig de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid af en verspreid deze vervolgens over meerdere maaltijden per dag. Eten kan ook verstopt worden in speelgoed om de katten te stimuleren om te spelen. Respecteer de voedingsrichtlijnen op de verpakking van de voeding van uw kitten. Kittens moeten in gewicht blijven toenemen, maar overgewicht moet vermeden worden.
Voedingsovergang
Als u de voeding van uw kitten of kat verandert, bouw dan de overgang gedurende zeven dagen geleidelijk op, om het spijsverteringsstelsel niet te veel te belasten.
Dag 1 & 2
75% gebruikelijke eten
25% nieuw eten
Dag 3 & 4
50% gebruikelijke eten
50% nieuw eten
Dag 5 & 6
25% gebruikelijke eten
75% nieuw eten
Dag 7
0% gebruikelijke eten
100% nieuw eten
De voeding van een kitten moet niet enkel energie aanvoeren, maar ook de lichaamscellen helpen opbouwen en onderhouden tijdens zijn groei en ontwikkeling.
Wist u dat?
Koeienmelk is niet geschikt voor kittens.
Onze voeding is nauwkeurig samengesteld om de spijsvertering, groei en vitaliteit van uw kitten tijdens zijn groei te ondersteunen. Als uw kitten geen uitgebalanceerde groeivoeding krijgt, kan hij te kampen krijgen met ernstige voedingstekorten of -overschotten, waardoor zijn ontwikkeling verstoord raakt en zijn gezondheid zelfs schade op lange termijn kan oplopen.
Group 1 2
1
Van de geboorte tot vier maanden
Tijdens de eerste vier maanden van zijn leven maakt de kitten een intense groeispurt door. In deze periode is hij ook gevoelig voor spijsverteringsproblemen, omdat hij zijn vermogen om lactose te verteren verliest en gespeend wordt. Een fout die tijdens deze fase vaak gemaakt wordt, is dat men de kitten koeienmelk geeft, wat niet geschikt is voor kittens en diarree kan veroorzaken.
2
Van vier tot twaalf maanden
Tussen de leeftijd van vier en twaalf maanden nemen de energiebehoeften geleidelijk af naarmate de kitten zijn volwassen grootte benadert. Tijdens deze periode vallen de melktanden van de kitten ook uit en worden ze vervangen door het definitieve volwassen gebit. Zijn spijsverteringsstelsel raakt ook volgroeid en kan vaste voeding steeds beter verteren.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen