De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Uw kitten thuis te verwelkomen

Uw kitten voor het eerst thuis verwelkomen is een grote verandering, zowel voor u als voor hem. Om dit voor iedereen een betere ervaring te maken, kunt u enkele voorbereidingen treffen voor de komst van uw kitten.
Een veilige omgeving
Kittens zijn nieuwsgierige wezens en dit kan hen wel eens in de problemen brengen. Waarborg hun veiligheid met de volgende tips:
1
Scherm elektriciteitskabels af zodat uw kitten er niet op kan kauwen.
2
Gebruik vuilnisbakken met een deksel en doe het toiletdeksel altijd naar beneden.
3
Zorg dat uw kitten geen toegang heeft tot de bovenverdiepingen en buitenruimtes, zoals balkons.
4
Zorg voor een krabpaal om beschadiging van uw meubelen te voorkomen.
5
Plaats giftige kamerplanten in een ruimte waar uw kitten er niet bij kan.
6
Berg kleine voorwerpen, zoals elastiekjes en punaises, op zodat uw kitten ze niet kan inslikken.
1 Sommige planten, zoals lelies, kerstrozen en rododendrons, zijn zeer giftig voor katten. Vraag een volledige lijst aan uw dierenarts.
De kennismaking met zijn familie
Het thuiskomen in een nieuwe familie is een stressvolle periode voor uw kitten. Gun uw kitten voldoende tijd om stapsgewijs aan zijn nieuwe omgeving te wennen.
De kinderen
Houd altijd toezicht op jonge kinderen en huisdieren. Leer uw kinderen hoe ze kittens veilig kunnen benaderen en oppakken.
Spelen met de kitten
Moedig kinderen aan om met speelgoedjes met uw kitten te spelen: zo blijft spelen voor iedereen leuk en wordt het een ervaring die een band opbouwt.
Andere huisdieren
Houd altijd toezicht op de interactie tussen reeds aanwezige huisdieren en uw nieuwe kitten. Zorg dat de kitten enkel in de buurt mag komen als hij rustig is. Forceer het contact tussen uw hond of kat en de kitten niet.
Wat heeft uw kitten nodig ?
Zorg dat u over de basisbenodigdheden beschikt wanneer uw kitten thuis aankomt. Deze voorwerpen zijn verkrijgbaar in dierenspeciaalzaken en/of bij uw dierenarts.
Een slaapplaats
Kittens hebben veel slaap nodig als ze jong zijn. Zorg voor meerdere comfortabele en veilige slaapplaatsen.
Een eet- en drinkhoek
Katten eten en drinken niet op dezelfde plaats. De bakjes staan daarom bij voorkeur ver genoeg van elkaar verwijderd en indien mogelijk in verschillende ruimtes. Zorg steeds voor vers drinkwater.
Een eigen kattenbak
Katten zijn van nature schone dieren. De kattenbak moet op een rustige plaats staan, ver genoeg verwijderd van de slaap- en eetplaats. De kattenbak moet groot genoeg zijn en voldoende gevuld met kattenbakvulling.
Veilig speelgoed en een krabpaal
Katten zijn van nature jagers en houden van spelletjes waarbij ze dingen moet zoeken en vangen. Krabben is normaal gedrag voor katten en een eigen krabpaal is essentieel als u uw gordijnen en meubelen wilt beschermen.
Samenleven met uw kitten
Respecteer steeds de behoeften van uw kitten en benader hem nadrukkelijk als een dier, zonder hem menselijke eigenschappen toe te kennen. Zo bouwt u een evenwichtige band op met uw kitten.
Uw kitten oppakken
Wees voorzichtig met uw kitten: plotselinge bewegingen of hem ruw vastpakken kan erg beangstigend zijn voor hem. Pak uw kitten op door een open hand onder zijn buik te schuiven en ondersteun met uw andere hand zijn zitvlak.
Wist u dat?
Spelen met uw kitten is een geweldige manier om een band te scheppen.
Zindelijkheidstraining
Veel kittens leren de kattenbak gebruiken door naar hun moeder te kijken. Als uw kitten nog niet zindelijk is wanneer hij bij u thuis aankomt, plaats hem dan regelmatig in de kattenbak en krab met een van zijn voorpoten in het zand. U doet dit best onmiddellijk na een maaltijd of na het wakker worden.
Socialisatie
Tijdens de eerste 8 weken van zijn leven heeft uw kitten sociaal contact met de moederpoes en zijn nestgenoten. Deze socialisatie moet blijven voortduren tijdens zijn groei en ontwikkeling. Wanneer uw nieuwe kitten thuis aankomt, is het belangrijk dat u zijn opvoeding goed start door hem geen toegang te geven tot plaatsen waar hij problemen kan veroorzaken en te zorgen dat alle interactie met mensen, andere dieren en voorwerpen bij u thuis positief en stressvrij verloopt.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen