De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Hygiëne en verzorging van uw pup

De hygiëne en de gezondheid van uw pup hangen grotendeels af van zijn verzorging en de aandacht die u aan hem besteedt. Zijn vacht, oren, ogen en tanden zijn enkele aandachtspunten die u regelmatig moet controleren om zijn welzijn te blijven garanderen. Het is aangeraden uw pup reeds van jongs af aan te laten wennen aan deze handelingen.
Group 4 3 2 1
1
Vacht
Hoewel een korte vacht geen intensieve verzorging vereist, helpt een borstelbeurt één tot twee keer per week de vacht gezond en glanzend te houden. Pups met een halflange vacht moeten om de twee dagen geborsteld worden. Dagelijks borstelen helpt de vacht van honden met een lange vacht gezond te houden. Ga voorzichtig te werk om de gevoelige huid niet te irriteren.
2
Oren
De gehoorgangen van de meeste pups zijn niet goed geventileerd en moeten vaak gecontroleerd worden. Zo voorkomt u pijnlijke, moeilijk te behandelen infecties. Het is belangrijk dat u onmiddellijk de dierenarts raadpleegt bij tekenen van roodheid, jeuk, afscheiding of een slechte geur. Vraag uw dierenarts naar de beste en veiligste manier om de oren van uw pup schoon te houden.
3
Een bad geven
Hoe vaak u uw pup een bad moet geven, varieert afhankelijk van de textuur en lengte van zijn vacht, zijn levensstijl en de omgeving. Als u uw hond te vaak een bad geeft, kan zijn vacht uitdrogen en kunt u essentiële vetten van de huid spoelen die nodig zijn om de vacht gezond te houden. Gebruik steeds een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor honden.
4
Nagels
Als de nagels van uw pup te lang worden, kunnen ze scheuren of kan uw pup zelfs een teen breken. Maak het uw pup al op jonge leeftijd gewend dat zijn poten en tenen aangeraakt worden. U kunt zijn nagels bij uw dierenarts of bij een professionele hondentrimmer laten knippen.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen