De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De aankomst van de pup

Uw pup voor het eerst thuis verwelkomen kan een grote verandering betekenen, zowel voor u als voor hem. Om dit voor iedereen een betere ervaring te maken, kunt u enkele voorbereidingen treffen.
Illustration 6 4 5 1 3 2
Een veilige omgeving
1
Zorg dat uw kamerplanten niet giftig zijn voor honden.
2
Elektriciteitskabels moeten weggewerkt of afgeschermd worden zodat uw pup er niet op kan kauwen.
3
Als er voorwerpen zijn waarvan u niet wilt dat uw pup erbij kan, moet u die buiten zijn bereik opbergen, bijvoorbeeld in een kast of meubel dat u kunt afsluiten.
4
Controleer of er geen putten in het gras zitten, zeker bij de omheining.
5
Controleer of er geen gaten in uw omheining zitten waar uw pup door kan ontsnappen.
6
Giftige huishoudmiddelen (zoals schoonmaakmiddelen) moeten ook veilig opgeborgen worden op een plaats waar uw pup er niet bij kan.
De kennismaking met zijn familie
Als uw pup eindelijk bij u thuis aankomt, kan dat een opwindende, maar ook erg stresserende gebeurtenis zijn. Als u uw pup laat kennismaken met uw gezinsleden, kinderen en andere huisdieren, zijn er een paar zaken waar u aan moet denken.
Kinderen
Houd altijd toezicht op jonge kinderen als ze in de buurt van de pup komen. Leer uw kinderen hoe ze honden veilig kunnen benaderen en behandelen en hoe ze zacht en voorzichtig met hun nieuwe pup moeten omgaan.
Spelen met de pup
Versterk de band met uw pup door met hem te spelen. Voorzie steeds veilige hondenspeeltjes en bouw de duur van het spelen geleidelijk op. Las een pauze in als uw pup te opgewonden geraakt. Gebruik nooit uw lichaamsdelen als speeltje.
Andere huisdieren
Introduceer uw pup bij oudere honden en katten in een neutrale omgeving. Geef hen de kans om elkaar te besnuffelen en aan elkaar gewend te raken. Het is belangrijk dat de kennismaking met andere huisdieren geleidelijk verloopt. Laat uw pup nooit zonder toezicht achter bij andere huisdieren. Gun alle dieren in uw huis hun eigen territorium waar de andere dieren geen toegang toe hebben.
Wat heeft uw pup nodig ?
Een rustige slaapplaats
Pups moeten veel rusten en slapen om goed te groeien. Zorg voor een comfortabele mand of bench in een rustig hoekje. Als hij zijn eigen plekje heeft, zal uw pup sneller aan zijn nieuwe thuis wennen.
Een hondenhalsband en riem
Voor een pup kiest u best een verstelbare halsband, zodat u de grootte kunt aanpassen wanneer uw pup groeit. Laat uw pup van jongs af aan wennen aan de leiband en zorgt ervoor dat dit voor hem altijd een positieve ervaring is.
Borstel en kam
Als u de vacht van uw pup geregeld verzorgt, raakt hij eraan gewend om door mensen vastgepakt te worden en wordt het voor allebei makkelijker wanneer uw pup groter en sterker wordt. Kies een exemplaar dat geschikt is voor het vachttype van uw hond.
Puppyspeelgoed
Kies speelgoed dat is afgestemd op de grootte van uw pup. Kies enkel veilig hondenspeelgoed uit betrouwbare dierenspeciaalzaken of dierenklinieken en gooi ze meteen weg als ze tekenen van slijtage vertonen of stuk zijn.
Eet- en drinkkom
Zoek een permanente en rustige locatie voor de eet- en drinkkom van uw pup, zodat hij een vaste plaats heeft om te eten en te drinken. Geef uw pup pas eten nadat u gegeten hebt en zonder hem af om te eten.
Samenleven met uw pup
Respecteer altijd de behoeften van uw pup en ken hem geen menselijke eigenschappen toe, maar behandel hem duidelijk als een dier. Zo kunt u een evenwichtige band met uw pup opbouwen.
Gehoorzaamheid
U moet uw pup zo snel mogelijk beginnen opvoeden, want uw pup heeft van nature een uitstekend leervermogen. Zorg dat alle leden van uw gezin dezelfde visie hebben op zijn opvoeding en zorg dat ze zich daaraan houden. Beloon uw pup wanneer hij iets goed doet en vermijd straffen. Sta uw pup niets toe dat hij later ook niet mag doen. Wees steeds consequent.
Wist u dat?
Iedereen in het gezin moet dezelfde opvoedingsregels toepassen
Lichaamsbeweging
Lichaamsbeweging maakt deel uit van de dagelijkse routine van uw pup, zodat hij in een goede fysieke conditie blijft. Bouw dit geleidelijk op en beperk de wandelingen in het begin tot 20 minuten per wandeling. Vermijd explosieve oefeningen en trappenlopen. Stem de lichaamsbeweging af op de leeftijd, het uithoudingsvermogen en de algemene fysieke mogelijkheden van uw pup.
Socialisering
Het is erg belangrijk dat u uw pup vertrouwd maakt met andere honden, mensen en verschillende situaties. De ideale leeftijd voor pups om dit soort sociaal gedrag te leren, is tussen 8 en 16 weken. Zorg er wel voor dat uw pup alle nodige vaccinaties heeft gehad voor u hem bij andere honden introduceert. Pak de introductie van uw pup bij een andere hond, mens of situatie altijd rustig aan en bezorg hem geen stress.
Puppyschool
De puppyschool is een ideale manier om uw pup nieuwe vaardigheden aan te leren en hem in aanraking te brengen met andere pups. U kunt met uw pup naar de puppyschool gaan zodra hij in orde is met zijn vaccinaties.
Zindelijk maken
De meeste pups zijn nog niet zindelijk als u ze mee naar huis mag nemen. Het is belangrijk dat u hen dat zelf geduldig aanleert.
  • Laat uw pup vaak uit: na elke maaltijd en elk dutje, voor het slapengaan en zodra u ‘s morgens opstaat.
  • Breng uw pup in het begin altijd naar dezelfde plaats zodat hij zijn eigen geur herkent.
  • Ga met uw pup naar buiten zodat u hem onmiddellijk kunt loven en knuffelen als hij zijn behoefte doet. Gebruik altijd hetzelfde bevel, zoals “Toilet” of “Snel”, zodat hij gewend raakt aan deze routine.
  • Als uw pup binnen rondjes draait of aan de vloer snuffelt, zijn dat signalen dat hij mogelijk naar het toilet moet.
  • Straf of berisp uw pup niet als hij een ongelukje heeft. Zoek liever naar manieren om te zorgen dat uw pup nooit de behoefte krijgt om zich binnen te ontlasten.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen