De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De groei van de pup

De groei is de belangrijkste periode in het leven van uw hond. Een pup weegt bij de geboorte een paar 100 gram en zijn gewicht zal, afhankelijk van het ras, ongeveer 20 tot 100 keer toenemen. Voor een harmonieuze ontwikkeling is het belangrijk dat u de meest geschikte voeding voor uw pup uitkiest en dat u de dagelijks aanbevolen hoeveelheid respecteert.
 • 0 tot 2 maanden
  • Eerste groeifase
   De groei is een zeer belangrijke periode in het leven van een pup en vindt plaats door de vorming en rijping van verschillende weefsels. De ontwikkeling van pups verschilt sterk naargelang het ras en het formaat van uw hond.
  • 0 tot 2 weken
   De neonatale periode
   Bij de geboorte zijn de ogen van pups gesloten, waardoor ze nog niet kunnen zien. De pups slapen zeer veel en kruipen dicht bij hun moeder om voldoende warm te blijven en te drinken. Na 2 weken gaan de oogleden van de pups open en hiermee eindigt de neonatale periode.
  • 2 weken
   De overgangsperiode
   Deze periode begint met de oogleden die open zijn en eindigt wanneer de pup begint te horen. In deze periode zullen de pups zich wagen aan een begin van hun verkenningstocht, ze beginnen te spelen en beginnen hun nestgenoten te herkennen.
  • 3 weken
   Start socialisatieperiode
   Zoals de naam aangeeft is dit de periode waarin ze het sociale leven leren kennen. De pups beginnen geleidelijk het vermogen te ontwikkelen om te communiceren. Ze leren de rangorde begrijpen door het interpreteren van de terechtwijzingen van de moeder, evenals de reuk- en houdingssignalen. Deze periode duurt tot de leeftijd van 3 maanden.
  • 6 weken
   Eerste vaccinatie en registratie
   De antistoffen die de pups via de eerste moedermelk (colostrum) van de teef krijgen gaan geleidelijk in hoeveelheid afnemen. Het is belangrijk dat de pups hun eigen antistoffen aanmaken om voldoende afweer op te bouwen. Een correct vaccinatieschema zal de afweer van uw pup versterken. De pups moeten ook voor de leeftijd van 8 weken verplicht geregistreerd worden door middel van een elektronische chip die onderhuids geplaatst wordt. Vraag aan uw dierenarts meer advies omtrent de registratie en het meest aangepaste vaccinatieschema voor uw pup.
 • 2 maanden tot volwassen leeftijd
  • De opgroeiende pup tot volwassenheid
   Pups die het nest verlaten zullen nog een hele tijd blijven groeien. Een goede voeding voor pups moet de groei optimaal ondersteunen, goed verteerbaar zijn, voorzien in voldoende energie, eiwit en uitgebalanceerde hoeveelheden vitaminen en mineralen. Bovendien moet de voeding rekening houden met de verschillen in groei naargelang het volwassen formaat; zo hebben pups van kleine rassen andere behoeften dan pups van grote rassen.
  • 2 maanden
   De pups gaan naar hun nieuwe thuis. Gun uw pup voldoende rust en tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Breng ook een bezoek aan de dierenarts ter controle van de gezondheid van uw pup, voor zijn vaccinaties en een behandeling tegen parasieten.
  • 6 maanden
   Pups komen in de puberteit en worden seksueel actief. Bij pups van grotere rassen zal het intreden van de puberteit later plaatsvinden dan bij pups van kleine rassen. Informeer tijdig bij de dierenarts naar de voor- en nadelen van castratie en sterilisatie. Als u uw hond laat castreren of steriliseren is het aangeraden om ruim een week voor de ingreep geleidelijk over te schakelen naar een aangepaste voeding om het ideale gewicht te helpen behouden.
  • 7 maanden
   Definitieve gebit
   Uw pup heeft nu zijn definitieve gebit. Informeer bij de dierenarts naar het behoud van een gezond gebit bij uw hond. De voeding van Royal Canin helpt bij het behoud van de mondhygiëne dankzij een mechanisch poetseffect en het toevoegen van natriumpolyfosfaten.
 • Volwassen leeftijd
  • Volwassen honden hebben andere nutritionele behoeften dan pups. De specifieke behoeften van volwassen honden zijn afhankelijk van hun ras, levensfase, levensstijl en andere specifieke noden. Kies daarom steeds een voeding die de behoeften van uw hond zo optimaal mogelijk ondersteunt.
  • Vanaf 8 maanden
   Zeer kleine rassen tot 4 kg (X-Small) zoals de Chihuahua hebben een korte en intense groeifase en zijn al volwassen op de leeftijd van 8 maanden.
  • Vanaf 10 maanden
   Kleine rassen van 5 tot 10 kg (Mini) zoals de Jack Russel hebben een korte en intenste groeifase en zijn volwassen op de leeftijd van 10 maanden.
  • Vanaf 12 maanden
   Middelgrote rassen van 11 tot 25 kg (Medium) zoals de Engelse Cocker Spaniël hebben een meer geleidelijke groei en zijn volwassen op de leeftijd van 12 maanden.
  • Vanaf 15 maanden
   Grote rassen van 25 tot 45 kg zoals de Labrador hebben een langere groeifase en groeien door tot de leeftijd van 15 maanden.
  • Vanaf 18 à 24 maanden
   Heel grote rassen van meer dan 45 kg zoals de Deense Dog hebben een zeer lange en kwetsbare groeiperiode en groeien door tot de leeftijd van ca. 2 jaar.
 • Eerste verouderingsfase
  • Ouder worden is een natuurlijk proces en de leeftijd van de eerste verouderingsfase is afhankelijk van het formaat van uw hond. Tijdens de eerste verouderingsfase zal u uitwendig nog geen ouderdomsverschijnselen waarnemen, maar toch is het belangrijk dat u uw ouder wordende hond zo optimaal mogelijk ondersteunt met een aangepaste voeding.
  • Vanaf 8 jaar
   Kleine rassen tot 10 kg komen vanaf 8 jaar in de eerste verouderingsfase. Een senior check-up bij de dierenarts wordt vanaf deze leeftijd sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw ouder wordende hond optimaal ondersteunt.
  • Vanaf 7 jaar
   Middelgrote rassen van 11 tot 25 kg komen vanaf 7 jaar in de eerste verouderingsfase. Een senior check-up bij de dierenarts wordt vanaf deze leeftijd sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw ouder wordende hond optimaal ondersteunt.
  • Vanaf 5 jaar
   Grote rassen vanaf 25 kg hebben een kortere levensverwachting dan kleine rassen en komen vanaf 5 jaar in de eerste verouderingsfase. Een senior check-up bij de dierenarts wordt vanaf deze leeftijd sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw ouder wordende hond optimaal ondersteunt.
 • Tweede verouderingsfase
  • Vanaf de tweede verouderingsfase zullen de ouderdomsverschijnselen zichtbaar worden. Uw hond zal wellicht iets minder actief zijn, krijgt misschien wat grijze haren, zal minder goed ruiken, zien, smaken en horen, zijn gewrichten worden stroever, kortom: het is belangrijk om zijn vitaliteit te ondersteunen met de juiste voeding.
  • Vanaf 12 jaar
   Kleine rassen tot 10 kg hebben gemiddeld een langere levensverwachting dan grote rassen en komen vanaf 12 jaar in de tweede verouderingsfase. Regelmatige controle bij de dierenarts wordt sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw senior hond optimaal ondersteunt.
  • Vanaf 10 jaar
   Middelgrote rassen van 11 tot 25 kg komen vanaf 10 jaar in de tweede verouderingsfase. Regelmatige controle bij de dierenarts wordt sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw senior hond optimaal ondersteunt.
  • Vanaf 8 jaar
   Grote rassen van meer dan 25 kg komen vanaf 8 jaar in de tweede verouderingsfase. Regelmatige controle bij de dierenarts wordt sterk aangeraden. Schakel ook over op een aangepaste voeding die de vitaliteit van uw senior hond optimaal ondersteunt.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen