De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Waarom krijgen kittens andere voeding dan volwassen katten?

De belangrijkste periode in het leven van uw kitten is de groeiperiode. Organen, gebit, skelet, hersenen, spijsvertering en het immuunsysteem; het moet allemaal ontwikkeld worden en dat vergt energie! Deze energie haalt uw kitten uit zijn voeding, en daar houdt Royal Canin zorgvuldig rekening mee.

Eiwitten zijn dé bouwstenen voor het lichaam, daarom is het belangrijk dat een kitten daar voldoende van binnenkrijgt. In de eerste maanden groeit een kitten het snelst, dus moeten de brokken voedingstoffen bevatten die helpen bij de opbouw van het skelet. De spijsvertering van de kitten is ook nog niet helemaal ontwikkeld, daarom zijn de brokjes licht verteerbaar en bevatten ze specifieke vezels die de darmflora ondersteunen. Kittens hebben de eerste maanden bovendien nog een melkgebit, dus zijn de brokjes niet té groot.

De meeste katten groeien tot 12 maanden, maar de grotere rassen groeien langer door. Wilt u weten wanneer uw kitten kan overschakelen op volwassen voeding? Volg dan de richtlijnen op de verpakking.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet?
Bevat deze FAQ geen antwoord op uw vraag of hebt u een andere vraag? Neem gerust contact op met onze support.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen