De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Waarom krijgen pups andere voeding dan volwassen honden?

De belangrijkste periode in het leven van uw hond is de groeiperiode. Bij een grote hond duurt deze groeiperiode langer dan bij een kleine hond. Organen, gebit, skelet, hersenen, spijsvertering en het immuunsysteem; het moet allemaal ontwikkeld worden en dat vergt energie! Deze energie haalt uw pup uit zijn voeding, en daar houdt Royal Canin zorgvuldig rekening mee.

Eiwitten zijn dé bouwstenen voor het lichaam, daarom is het belangrijk dat een pup daar voldoende van binnenkrijgt. In de eerste maanden groeit een pup het snelst, dus moeten de brokken voedingstoffen bevatten die helpen bij de opbouw van het skelet. De spijsvertering van de pup is ook nog niet helemaal ontwikkeld, daarom zijn de brokjes licht verteerbaar en bevatten ze specifieke vezels die de darmflora ondersteunen. Pups hebben de eerste maanden bovendien nog een melkgebit, dus zijn de brokjes niet té groot.

Er wordt vaak gedacht dat een snelgroeiende pup beter kan overstappen op voeding voor volwassen honden. Dit is een misverstand! Om uw pup veilig te laten opgroeien is het energiegehalte van onze pupvoeding al aangepast. Een pup die voeding voor volwassen honden krijgt, krijgt misschien wel evenveel energie binnen, maar komt belangrijke bouwstoffen tekort.

Vraagt u zich af wanneer uw pup mag overschakelen op volwassen voeding? Volg dan de richtlijnen op de verpakking!

Vindt u het antwoord op uw vraag niet?
Bevat deze FAQ geen antwoord op uw vraag of hebt u een andere vraag? Neem gerust contact op met onze support.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen