De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Waarom vermeldt Royal Canin geen vlees op de verpakking?

Royal Canin© vermeldt gedehydreerd vlees of gedehydreerde eiwitten op de verpakking.

Gedehydreerd vlees is vlees waar water en vet uit is gehaald. Door het verwijderen van het water en vet blijven alleen de belangrijkste voedingsstoffen over, zoals eiwitten en mineralen.

Vers vlees kan tot 85% water bevatten. Tijdens het productieproces verdampt het water, waardoor er van het vers vlees niet veel overblijft in het eindproduct.

Gedehydreerd vlees is dus een geconcentreerde bron van voedingsstoffen, zoals eiwitten. Er is een kleinere hoeveelheid gedehydreerd vlees nodig om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen te leveren als bij vers vlees. De ingrediënten op de verpakking worden weergegeven in aflopende volgorde van hoeveelheid (grootste hoeveelheid vooraan) voor de productie. ‘Vers vlees’ staat daarom vaak vooraan in de lijst, omdat de hoeveelheid voor het productieproces groter is dan bij gedehydreerd vlees. Dit zegt echter weinig over de totale hoeveelheid voedingsstoffen die uiteindelijk in het eindproduct zitten. Laat u dus niet misleiden door de verpakking!

Voorbeeld:

Er zijn producenten die verse kip gebruiken (hier zit ca. 70% water in) en er zijn producenten die kiezen voor gedehydreerd vlees (hier zit maximaal 5% water in).

  • 1 kilogram gedehydreerd vlees levert 950 gram voedingsstoffen aan
  • 1 kilogram ‘vers vlees’ levert 300 gram voedingsstoffen aan
Vindt u het antwoord op uw vraag niet?
Bevat deze FAQ geen antwoord op uw vraag of hebt u een andere vraag? Neem gerust contact op met onze support.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen