De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Het eerste levensjaar van uw kat

Het eerste levensjaar van uw kat

Neonatale kittens

1STE GROEIFASE

0 - 4 MAANDEN

Pasgeboren kittens hebben een zwakke natuurlijke immuniteit en de moedermelk voert essentiële voedingsstoffen aan die bijdragen tot de opbouw van deze immuniteit, het zenuwstelsel en de spijsverteringscapaciteit van de kitten. Omdat de moederlijke immuniteit maar enkele weken beschermt, wordt vaccinatie aangeraden. Uw dierenarts zal een aangepast vaccinatieschema adviseren op basis van bijvoorbeeld de ziektes die vaak voorkomen en het risico dat uw kitten een ziekte oploopt.

Royal Canin heeft een aangepast nutritioneel antwoord voor de moeder en haar kitten! Vraag uw dierenarts welke voeding het best aansluit bij de noden van beiden.

 

2DE GROEIFASE

4 - 12 MAANDEN

Op deze leeftijd vertraagt de groei en is het noodzakelijk om van Mother & Babycat over te stappen op specifieke voeding voor kittens. Het spenen is een beproeving voor uw kitten, die nu bijzonder gevoelig is voor virussen, bacteriën en darmparasieten. Tussen de leeftijd van 4 en 12 maanden is het spijsverteringsstelsel van uw kitten namelijk nog in volle ontwikkeling. Een voeding met uiterst verteerbare L.I.P.-eiwitten en prebiotica die bijdragen tot een evenwichtige darmflora is nu aan te bevelen.

In deze levensfase worden de meeste katten ook gesteriliseerd of gecastreerd, en kan al een begin van overgewicht ontstaan. Om deze redenen is het aan te raden om uw kitten door een dierenarts te laten onderzoeken na de laatste vaccinaties en niet te wachten tot uw kat volwassen is.

Royal Canin heeft een aangepast nutritioneel antwoord voor uw kitten! Vraag uw dierenarts welke voeding het best aansluit bij de noden van uw kitten.

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen