Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Tips om overgewicht te helpen voorkomen bij uw hond

Tips om overgewicht te helpen voorkomen bij uw hond

Overgewicht (en obesitas) is een ziekte die een negatieve invloed heeft op de gezondheid en levenkwaliteit van uw hond. Overgewicht is een toenemend probleem, niet enkel bij ons, maar ook bij onze huisdieren. Bijna de helft van de honden in België lijdt aan overgewicht. Volg onze tips, want voorkomen is beter dan genezen!

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

  1. Verander niet van voeding op het moment dat uw hond in zijn nieuwe huis komt

Als u een nieuwe hond of puppy in huis haalt is het beter om uw hond de eerste week de voeding te geven die hij gewend is. Eenmaal uw hond zich wat meer op zijn gemak voelt in zijn nieuwe omgeving kan u geleidelijk overschakelen op een andere voeding. Las een overgangsperiode in van 7 dagen en meng het nieuwe voer geleidelijk onder het oude voer. Zo heeft het maagdarmstelsel de tijd om te wennen aan de nieuwe voeding.

  1. Laat uw hond met rust als hij eet

Geef uw hond zijn eigen rustige plekje om te eten en blijf niet naast zijn voerbak staan terwijl hij eet.

  1. Geef uw hond aan tafel niets te eten

Het geven van tafelresten is ongezond en werkt overgewicht in de hand. Tafelresten verstoren een evenwichtige voeding van uw hond en bovendien wordt het aantal calorieën vaak onderschat. Eén klein stukje steak voor uw hond van 10 kg is in verhouding vaak evenveel als een hele steak voor ons.

  1. Dwing uw hond niet tot eten en voer hem niet met de hand

Uw hond dwingen tot eten werkt overvoeren en obesitas in de hand. Enkel wanneer uw hond ziek is kan het aangeraden zijn hem met de hand te voeren. Vraag hiervoor raadt aan uw dierenarts.

  1. Voeg niets toe aan de voeding van uw hond om hem aan te moedigen om te eten

Smakelijke toevoegingen aan een uitgebalanceerde voeding kunnen het evenwicht van de voedingsstoffen verstoren.

  1. Wissel de voeding niet af

In tegenstelling tot de mens heeft de hond geen nood aan afwisseling in de voeding. Honden hebben een veel minder goed ontwikkelde smaak als ons. Bovendien is de darmflora bij honden veel minder rijk aan bacteriën dan bij mensen. Teveel afwisseling zal de darmflora in de war brengen.

  1. Geef uw hond geen snack omdat u zich schuldig voelt of bij wijze van begroeting

Het gebruik van voeding om een relatie met uw hond op te bouwen is een verkeerde gewoonte die kan leiden tot obesitas. Bouw een relatie op met uw hond door hem te aaien, met hem te spelen of met hem te gaan wandelen. Op lange termijn zal hij hier veel meer aan hebben!

  1. Verwen uw hond niet met een “zondagse maaltijd”

Het geven van een rijkelijke maaltijd aan uw hond kan de darmflora verstoren en maagdarmproblemen veroorzaken. Een zondagse wandeling is een beter alternatief om uw hond extra te verwennen!

  1. Gebruik de voeding niet als middel om de hond een plezier te doen

Als u de dagelijkse aanbevolen energiebehoefte respecteert zal uw hond zelden honger hebben. Uw hond heeft meer behoefte aan contact met u of met andere honden dan aan extra voeding. Neem voldoende tijd om uw hond de nodige aandacht te geven.

  1. Maak u niet meteen zorgen als uw hond minder eet dan op de verpakking staat aangegeven

De hoeveelheden die op de verpakking staan aangegeven zijn richtlijnen. Zolang uw hond op zijn gezond gewicht blijft kan het geen kwaad als hij minder eet dan op de verpakking aangegeven staat. Indien u twijfelt aan het gewicht van uw hond, raadpleeg dan uw dierenarts.

Wist u dat?

  • Uw hond geen nood heeft aan afwisseling in de voeding?

  • U uw hond best een rustige plek geeft om te eten?

  • Tafelresten ongezond zijn voor honden en ze het voedingsevenwicht verstoren?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

De meningen van onze klanten
5/5
1 mening
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen