De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Het eetgedrag van de hond en de verschillen met de mens

Het eetgedrag van de hond en de verschillen met de mens

Zowel anatomische, fysiologische als voedingskundige verschillen zorgen ervoor dat ieder dier zijn eigen specifieke voedingsbehoeften heeft. Honden voedt men niet op dezelfde manier als mensen en zelfs kleine hondenrassen voedt men niet op dezelfde wijze als grote rassen. Het respecteren van de voedingsbehoeften van uw hond, zonder hem menselijke eigenschappen toe te kennen, is belangrijk voor de gezondheid van uw hond.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Honden hebben de neiging om snel een grote hoeveelheid voeding op te eten.

In de natuur leven en jagen hondachtigen in een roedel, die hiërarchisch gestructureerd is. De toegang tot de voeding verloopt volgens een precieze hiërarchische logica: de ‘leiders’ van de roedel (alfadieren) eten eerst, nadien is het aan de rest van de roedel om te eten. Binnen de roedel bestaat een sterke competitie om toegang tot de voeding. Daarom heeft de hond het vermogen ontwikkeld om zeer snel een grote hoeveelheid voeding op te nemen.

Honden die op de dag van vandaag nog steeds deze neiging hebben, lopen een groot risico op overgewicht wanneer ze vrije toegang hebben tot hun voeding. Respecteer daarom steeds de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en verdeel dit over minimum twee maaltijden per dag.

Geen tafelresten voor uw hond.

Hond die door de mens als huisdier worden gehouden aten vroeger tafelresten, maar tegenwoordig eet de meerderheid van de honden brokken of blikvoeding. In de laatste 15 jaar heeft de voeding van de hond een enorme verandering ondergaan. De voedingskennis nam toe en de voeding werd steeds meer gedifferentieerd. De levensduur van onze huisdieren is hierdoor aanzienlijk toegenomen.

Honden hebben GEEN nood aan afwisseling in hun dieet

Mensen hebben veel nood aan afwisseling in hun dieet. Honden en katten daarentegen hebben een veel minder goed ontwikkelde darmflora en kunnen zich daardoor veel moeilijker aanpassen aan wijzigingen in de voeding. Bovendien kiezen wij onze voeding voornamelijk met onze smaak. De smaak van honden en katten is onderontwikkeld en zij beoordelen hun voeding in eerste instantie aan de hand van de geur. Daarom is het bij honden en katten niet nodig en zelfs tegenaangewezen om de voeding af te wisselen.

WIST U DAT?

  • Honden hun energieopname niet goed kunnen regelen en het daarom niet aangeraden is om honden vrije toegang te geven tot hun voeding?

  • De voeding van Royal Canin al 50 jaar gebaseerd is op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en observatie?

  • Honden 4 keer minder smaakpapillen hebben dan mensen en ze hun voeding voornamelijk beoordelen aan de hand van de geur?

QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 50 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen