De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Een goede fokker uitkiezen

Een goede fokker uitkiezen

Als u voor een rashond kiest, dan kunt u via de rasvereniging een lijst van erkende fokkers raadplegen. Deze fokkers zijn verplicht de ouderdieren te laten testen op specifieke erfelijke aandoeningen. Vraag aan de fokker bij het kopen van een pup steeds de stamboom en het garantiebewijs. Een genetische controle van de ouderdieren verkleint de kans op toekomstige problemen bij uw pup, maar is uiteraard geen 100 % sluitende garantie voor een gezonde pup.

Naast de genetische achtergrond zijn ook de omgeving en de levensomstandigheden waarin de pups opgroeien van uiterst groot belang. Tracht zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de afkomst van het dier vooraleer u uw keuze maakt. Dring erop aan om het moederdier (en indien mogelijk vaderdier) en de omgeving te zien. Het karakter van de moeder is een indicatie voor het karakter van uw toekomstige pup. De omgeving en de voedingstoestand van de pups en het moederdier zeggen veel over de kwaliteit van de fokker. Een goede socialisatie vanaf 3 weken is zeer belangrijk voor de pups en een goede fokker zal voldoende tijd besteden met de pups om hen aan verschillende situaties te doen wennen.

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om een hond te adopteren. Aarzel niet om te informeren bij asielen, de dierenbescherming en dierenartsen. Probeer ook hier zo veel mogelijk informatie te verzamelen over de achtergrond van de hond en de reden van herplaatsing, om zo de hond te vinden die het beste bij u past.

Vind hier een goede fokker!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen