German Shepard
Norvegian cat
Experts en nutrition animale

1 ras,
1 brok,
1 formule,
omdat elk ras uniek is

Promo

Geniet van € 5 korting

Ontdek de gezonde voeding van Royal Canin® voor uw rashond of raskat in uw dierenspeciaalzaak

Schrijf u in

Royal Canin – German Shepard adult food
Royal Canin – Persian food

Op maat

Voedingsoplossingen op maat om perfect aan de behoeften van uw hond of kat te beantwoorden

U hoeft er maar even naar te kijken om te weten hoe speciaal en uniek ze zijn. Sommige maken indruk met hun vacht, andere met hun grootte of temperament. Elk ras heeft zijn eigen kenmerken, en als gevolg daarvan ook zijn specifieke voedingsbehoeften.

Die unieke behoeften van elk ras hebben we ontdekt op basis van observatie, wetenschappelijk onderzoek en dankzij een zeer nauwe samenwerking met een netwerk van katten- en hondenexperts, zoals fokkers. De afdeling onderzoek en ontwikkeling van Royal Canin heeft brokken en voedingsformules op maat gecreëerd, om te beantwoorden aan de voedingsbehoeften van elk ras.

Breed Nutrition is aangepast aan de gevoeligheden, de vachtbehoeften, het lichaamstype, de vorm van de kaken en het eetgedrag van elk ras. Enkel door obsessief de unieke voedingsbehoeften van elk uitzonderlijk ras te onderzoeken, kunnen wij de dieren van dat ras helpen hun volledige potentieel te bereiken.

We bieden 31 rassenformules aan, met een goede reden voor elk ervan.

Specifiek

Precieze voeding voor specifieke rassen

Omdat wij zo'n diepgaand begrip hebben van de voedingsvereisten van elk ras, zijn we in staat specifieke voeding op maat aan te bieden voor een brede waaier van specifieke honden- en kattenrassen.

In samenwerking met de belangrijkste autoriteiten wereldwijd, combineren we de beste eiwitbronnen en unieke ingrediënten in brokken waarvan we de vorm, textuur en grootte specifiek hebben aangepast aan de vorm van de kaken van uw huisdier.

Une nutrition précise pour des races spécifiques
Une nutrition précise pour des races spécifiques
Une nutrition précise pour des races spécifiques

Uniek

Unieke behoeften die verschillend zijn voor elk ras

Elke brok is ontwikkeld op basis van de unieke behoeften van elk ras.

Elk van onze rassenformules werd precies op maat van de specifieke kenmerken, gewoonten en gezondheidsbehoeften van dat specifieke ras samengesteld.

Structures de la face et des mâchoires

Gezichts- en kaakstructuren

De korte, brede snuit van o.a. de Boxer en Bulldog is een voorbeeld van een brachycefale hoofdvorm. Deze kortsnuitige rassen hebben moeite met het opnemen van een ronde of [...]

Lees meer

Os et articulations

Beenderen en gewrichten

Grote atletische honden, zoals Duitse Herders, zijn zeer actief en hun beenderen en gewrichten worden extra belast. De Teckel zal door de structuur van zijn rug en zijn korte [...]

Lees meer

Types de peau

Huidtype

De huidplooien bij de mopshond Mopshond en de Engelse bBulldog kunnen aanleiding geven tot irritatie indien er vocht en vuil tussen de plooien blijft zitten. De Duitse herder Herder heeft een minder [...]

Lees meer

Un pelage remarquable

Een opvallende vacht

Verschillende honden- en katten hebben werkelijk een zeer opvallende vacht, qua kleur en textuur – van de krullende vacht van de Poedel tot het voortdurend groeiende [...]

Lees meer

Rassen

Ontdek de rassen

Yorkshire terriër

Yorkshire terriër

Teckel

Teckel

Poedel

Poedel

Shih Tzu

Shih Tzu

Chihuahua

Chihuahua

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles

West H. W. Terrier

West Highland White Terriër

Jack Russel

Jack Russell

Maltezer

Maltezer

Franse Buldog

Franse Buldog

Cockerspaniël

Cockerspaniël

Beagle

Beagle

Duitse Herder

Duitse Herder

Labrador

Labrador

Boxer

Boxer

Golden Retriever

Golden Retriever

Setter

Setter

Dalmatiër

Dalmatiër

Duitse Dog

Duitse Dog

Rottweiler

Rottweiler

Mopshond

Mopshond

Bichon Frisé

Bichon Frisé

Pers

Pers

Siamees

Siamees

Maine Coon

Maine Coon

Britse Korthaar

Britse Korthaar

Sphynx

Sphynx

Noorse Boskat

Noorse Boskat

Ragdoll

Ragdoll

Yorkshire Terriër

Van jachthond tot geliefde gezelschapshond

De yorkshire terriër is een prachtige hond die zijn schoonheid te danken heeft aan zijn uitmuntende, glanzende vacht, die een regelmatige verzorging vereist.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Yorkshire Terriër

Doe de quiz

Teckel

Klein van gestalte maar met een uitgesproken persoonlijkheid

Teckels zijn unieke honden.

Ondanks hun korte pootjes zijn het actieve huisdieren, maar hun bewegingsbehoeften zijn snel ingevuld en het ras kan zich goed aanpassen aan het leven in de stad of op een appartement.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Teckel

Doe de quiz

Poedel

FRANSE ELEGANTIE

Poedels stralen intelligentie uit. Ze zijn altijd alert en actief, ze zijn harmonieus gebouwd en ze bewegen elegant en trots.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Poedel

Doe de quiz

Shih Tzu

Een elegante kleine hond boordevol leven!

De shih tzu is een heerlijk hondje, dat er prachtig uitziet dankzij zijn lange, elegante vacht die een zeer regelmatige verzorging vereist. Honden van dit ras zijn gewoonlijk zeer levendig en actief, maar ze hebben ook een meer ontspannen kant, waardoor het ook rustige gezelschapshonden zijn.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Shih Tzu

Doe de quiz

Chihuahua

Een miniscule hond met een uitbundig karakter!

De chihuahua is echt een unieke hond: hij wordt algemeen beschouwd als de kleinste rashond ter wereld. Grappig genoeg wordt er van deze kleine hondjes vaak gezegd dat ze een “brutale gezichtsuitdrukking” hebben!

Bekijk de video

Test uw kennis over de Chihuahua

Doe de quiz

Dwergschnauzer

Klein maar robuust

Ook al is het de dwergversie van het ras, toch blijft dit door en door een Schnauzer, met het temperament en het gedrag van een kleine hond. Dankzij hun intelligentie, zelfvertrouwen, uithoudingsvermogen en waakzaamheid zijn dit fantastische familie- en waakhonden die er geen enkel probleem mee hebben om in een klein appartement te leven.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Dwergschnauzer

Doe de quiz

Cavalier King Charles

Een koning op korte pootjes

Cavalier king charles spaniëls zijn sportieve, aanhankelijke en absoluut onverschrokken hondjes. Dankzij hun opgewekte, vriendelijke aard en hun absolute gebrek aan agressie zijn deze honden erg populair sinds het einde van het vorige millennium.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Cavalier King Charles

Doe de quiz

West Highland White Terriër

Het kleine hondje met het schotse karakter

Westies zijn klein, actief, dapper en gehard en hebben een gezonde dosis trots met een schalkse blik. Ze zijn alert, vrolijk, moedig en onafhankelijk maar ook zeer aanhankelijk. Geen wonder dan deze kleine witte terriërs de meest geliefde van alle schotse terriërs zijn.

Bekijk de video

Test uw kennis over de West Highland White Terriër

Doe de quiz

Jack Russell

Een behendige kleine atleet met de energie van een veel grotere hond!

De jack russell terriër gedijt pas écht goed in een leven vol actie en avontuur. Het is een ras met een enorme persoonlijkheid en karakter, en de kleine boef zal dan ook niet zomaar passen bij de behoeften en verlangens van elk baasje!

Test uw kennis over de Jack Russell

Doe de quiz

Maltezer

Zuiderse witjes!

Lief, aanhankelijk, zeer gedwee en hoogst intelligent: Maltezers zijn dan ook uitstekende gezelschapshonden. De bijzonder elegante dieren hebben een klein maar vrij lang lichaam en ze zien er trots en gedistingeerd uit.

Test uw kennis over de Maltezer

Doe de quiz

Franse Buldog

Een kleine molosser die de wereld wil zien

Net als alle andere molossers zijn franse buldogs verre nazaten van de molossers uit epirus en rome. De buldog, de middeleeuwse alaunt en andere vergelijkbare franse types zijn verre neven.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Franse Buldog

Doe de quiz

Cockerspaniël

Een lieveling op korte pootjes

Cockerspaniëls zijn gelijkmoedig en nooit verlegen. Ook al werd dit ras oorspronkelijk als jachthond gekweekt, tegenwoordig wordt dit ras vaker als gezelschapsdier gehouden. Deze extraverte honden zijn geliefde speelkameraadjes voor elke leeftijd, en door hun compacte lichaamsbouw kunt u ze bijna overal meenemen.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Cockerspaniël

Doe de quiz

Beagle

Een vrolijke spring-in-'t-veld

Beagles zijn aantrekkelijke en vriendelijke honden die gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze zijn over het algemeen zeer goed met kinderen en andere huisdieren, en hebben een aantrekkelijke gezichtsuitdrukking vol gevoel.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Beagle

Doe de quiz

Duitse Herder

De trouwe vriend van de mens

De duitse herder is gezegend met een uitstekend temperament en is dan ook de ideale gezel voor miljoenen eigenaars over de hele wereld. Hij heeft een mooi evenwichtig karakter, zit vol zelfvertrouwen, is waakzaam en volgzaam en is een symbool van trouw en moed.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Duitse Herder

Doe de quiz

Labrador

Een betrouwbare, speelse en populaire vriend.

Dankzij zijn sterke lichaam en zijn open, vriendelijke karakter wordt de labrador retriever nooit moe. Zwemmen, achtervolgen, spelen, wandelen met zijn baasje – hij staat altijd klaar voor alles!

Bekijk de video

Test uw kennis over de Labrador

Doe de quiz

Boxer

Een uitgesproken speelse en atletische hond

De boxer is een opvallende hond met vierkante proporties en een prachtig gespierd lichaam. Dankzij zijn sterke lichaam en lange, energieke stappen vormt hij een uitzonderlijk zicht, vooral wanneer hij speelt of vrij rondloopt.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Boxer

Doe de quiz

Golden Retriever

De goudstandaard

Zowat alle eigenschappen van de golden retriever rechtvaardigen zijn wereldwijde populariteit: hij is vriendelijk en aanhankelijk, en zijn spreekwoordelijke zachtheid verklaart zijn immense succes als familiehond (dat trouwens nog lang geen tekenen van verval vertoont).

Bekijk de video

Test uw kennis over de Golden Retriever

Doe de quiz

Setter

Game, setter en match

Engelse setters zijn honden die topprestaties leveren, zowel bij wedstrijden als tijdens de jacht. Het zijn formidabel actieve en hoogst vaardige jagers, maar ook uitzonderlijk vriendelijke dieren met een zeer zacht karakter.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Setter

Doe de quiz

Dalmatiër

Op z'n plek tussen sportrassen

De dalmatiër is niet alleen een filmster, maar ook een veelzijdige sporthond die geschikt is voor veel verschillende disciplines.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Dalmatiër

Doe de quiz

Duitse Dog

De grote vriendelijke reus

Le Duitse Dog combine à la fois fierté, puissance et assurance. Avec son corps harmonieux et bien proportionné, son visage et sa tête toujours si expressifs, le Duitse Dog incarne les qualités les plus nobles.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Duitse Dog

Doe de quiz

Rottweiler

Krachtig en onweerstaanbaar

Rottweilers zijn goedaardige, rustige honden die houden van kinderen. Deze liefhebbende, gehoorzame en meegaande dieren werken bijzonder graag.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Rottweiler

Doe de quiz

Mopshond

Heel veel karakter in een kleine verpakking

De mopshond staat erom bekend dat hij zijn Latijnse motto 'Multum in Parvo' – letterlijk ‘heel veel in weinig’ – meer dan waarmaakt.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Mopshond

Doe de quiz

Bichon Frisé

Trots en uitgelaten

De Bichon Frisé is een sprankelende, intelligente, opgewekte en behoorlijk energieke hond. De Bichon Frisé heeft alle eigenschappen van de ideale gezelschapshond, zowel fysiek als qua gedrag. Zijn aanhankelijkheid staat met stip op één.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Bichon Frisé

Doe de quiz

Pers

Voluptueus en vorstelijk

De pers is een rustig en nuchter ras, een makkelijke huisgenoot. Hij past zich goed aan en hecht zich sterk aan zijn baas. De pers heeft wel voldoende rust nodig, hij moet een plekje hebben om zich te kunnen terugtrekken.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Pers

Doe de quiz

Siamees

Gracieus en intelligent

De siamees heeft het meest opvallende karakter van alle raskatten. Bij een siamees is alles nét iets meer dan bij andere katten: aanhankelijkheid, miauwen, aandacht vragen en emoties.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Siamees

Doe de quiz

Maine Coon

De zachte reus

Evenwichtig en kalm. Deze 'zachte reus' straalt een rustige kracht uit en is een sociale, weliswaar dominante, maar niet agressieve kat. Vriendelijk en erg gehecht aan zijn baas.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Maine Coon

Doe de quiz

Britse Korthaar

Charmante knuffelbeer

Deze kat, die doet denken aan een teddybeer, is rustig, vrolijk, geduldig, evenwichtig en niet overgevoelig. Hij is met z'n gelijkmatige karakter gemakkelijk in de omgang.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Britse Korthaar

Doe de quiz

Sphynx

Fascinerend en speels

De sphynx is een levendige, speelse en aanhankelijke kat die veel aandacht nodig heeft. Hij kan niet goed alleen zijn en heeft behoefte aan soortgenoten om zich heen.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Sphynx

Doe de quiz

Noorse Boskat

Kracht uit het noorden

De Noorse boskat is een uitstekende klimmer. Zijn voorouders ontwikkelden hun dikke vacht en enorme kracht om zich aan te passen aan het ruige scandinavische klimaat.

Bekijk de video

Test uw kennis over de Noorse Boskat

Doe de quiz

Ragdoll

Zacht en ontspannen

Door zijn rustige, zachtmoedige en volgzame temperament is deze kat gemakkelijk in de omgang. Hij houdt niet van drukte en lawaai. Hij is sociaal en kan goed samenleven met soortgenoten en honden.

Test uw kennis over de Ragdoll

Doe de quiz

Uitzonderlijk in elk detail

Royal Canin® 2017 - Mars Inc.

Promo

Geniet van € 5 korting

Ontdek de gezonde voeding van Royal Canin® voor uw rashond of raskat in uw dierenspeciaalzaak

Uniek

Gezichts- en kaakstructuren

De korte, brede snuit van o.a. De boxer en bulldog is een voorbeeld van een brachycefale hoofdvorm. Deze kortsnuitige rassen hebben moeite met het opnemen van een ronde of vierkante brok, daarom is hiervoor een unieke golfvormige brok ontwikkeld, die de opnamehet vastnemen van de brokken vergemakkelijkt.

De grootte van de kaak en tanden is uiteraard ook zeer verschillende bij de verschillende rassen en, ook hieraan zijn de grootte en textuur van de brokken aangepast om het kauwen te bevorderen.

Daarnaast gebruiken verschillende rassen ook verschillende delen van hun tong om de brokken op te pakken. De pers Pers bijvoorbeeld likt haar brokjes op met de onderkant van de tong,; de amandelvormige brokvorm is hiervoor speciaal ontwikkeltontwikkeld. Meerdere factoren hebben aldus zo een impact op de manier waarop een hond of kat zijn brokken oppakt en kauwt. Royal canin Canin heeft met al deze factoren rekening gehouden tijdens de ontwikkeling van de optimale brok voor elk ras.

Uniek

Beenderen en gewrichten

Grote atletische honden, zoals duitse Duitse hHerders, zijn zeer actief en hun beenderen en gewrichten worden extra belast.

De Teckel zal door de structuur van zijn rug en zijn korte pootjes vooral een mechanische stress op zijn ruggengraat ervaren.

Uniek

Huidtype

De huidplooien bij de mopshond Mopshond en de eEngelse bBulldog kunnen aanleiding geven tot irritatie indien er vocht en vuil tussen de plooien blijft zitten.

De Dduitse hHerder heeft een minder goede huidbarrière, waardoor deze een heel gevoelige huid heeft. Het spreekt voor zich dat deze verschillende huidtypes ook een individuele ondersteuning nodig hebben.

Uniek

Een opvallende vacht

Verschillende honden- en katten hebben werkelijk een zeer opvallende vacht, qua kleur en textuur – van de krullende vacht van de poedel Poedel tot het voortdurend groeiende haar van de yYorkshire.

Maar het uitzicht alleen is maar het topje van de ijsberg. Sommige rassen hebben een dikke ondervacht, zoals de dwergschnauzer Dwergschnauzer en de bBritse kKorthaar, terwijl andere helemaal geen ondervacht hebben om hen te beschermen tegen de weersomstandigheden, zoals de cChihuahua. En dan is er ook nog de lLabrador rRetriever, met zijn waterafstotende vacht, of de sphynx Sphynx die helemaal geen vacht heeft.

Cookie instellingen